ΣΠΟΡ

Super League: Έχασε βαθμούς και παίκτες στη Ν. Σμύρνη ο Παναθηναϊκός

Super League: Έχασε βαθμούς και παίκτες στη Ν. Σμύρνη ο Παναθηναϊκός
Δεν κερδισε και πάλι στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα Play Offs της Super League είχε τους "πράσινους" να αφήνουν βαθμούς στην έδρα του Πανιώνιου, με το τελικό 1-1, αλλά να χάνουν και παίκτες για τη συνέχεια των αγώνων. Ο Παναθηναϊκός μένει για 6ο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη στη Νέα Σμύρνη (τελευταία επικράτησή του το 2012)

Μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Ζέκα γκρέμισε τον Μασούντ, που έβγαινε μόνος του σε αντεπίθεση και ο διαιτητής Στυλιάρας του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

4131299


(Η στιγμή της αποβολής του Ζέκα (ν.10) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Αν και με 10 παίκτες οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο 45λεπτο, με σωστή άμυνα και προσπαθώντας στην αντεπίθεση να σκοράρουν, κάτι που κατάφεραν στο 38 με τον Μπεργκ (και αφου αρχικά ο Γιαννιώτης είχε σταματήσει το σουτ του Σουηδού).

4131351


(Ο Μπεργκ έχει ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η εικόνα άλλαξε στο β μέρος, με τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί και να κλείνεται στην εστία του χωρίς να μπορεί να κάνει φάση και τον Πανιώνιο γρήγορα να φτάνει στην ισοφάριση με κεφαλιά-ψαράκι του Μασούρα στο 56.

4131772


(Ο Μασούρας με κεφαλιά ισοφαρίζει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Δύο λεπτά αργότερα ο Γεσίλ αστόχησε από πλεονεκτική θέση και το ματς κύλησε με τον Πανιώνιο στην επίθεση και τον Παναθηναϊκό να αμύνεται μαζικά με τον Μολέντο να κυριαρχεί. Στο 79 ο Βραζιλιάνος επιχείρησε με προβολή να σταματήσει το τετ α τετ του Σιώπη, αλλά ανατρέποντας (όπως φαίνεται από το ριπλέι) τον αντίπαλο του. Ο διαιτητής Στυλιάρας δεν κατελόγισε την παράβαση και ο Μολέντο πρόλαβε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

4131589


(Το πένατυ που ζητά ο Πανιώνιος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι "πράσινοι" προσπάθησαν στο φινάλε να πάρουν το τρίποντο, και ήταν η σειρά τους να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή. Ο κύριος Στυλιάρας δεν έδειξε 2η κίτρινη στο Ρισβάνη στο 89, που χτύπησε με τον αγκώνα σε διεκδίκηση τον Μπεργκ, ενώ στο 92 ο Σουηδός δεν μπόρεσε με προβολή στηνν μικρή περιοχή να σκοράρει. Στην προσπάθεια του να σηκωθεί ο Γιαννιώτης αρχικά και ο Τασουλής στη συνέχεια τον ανέτρεψαν εκτός φάσης, αλλά οι διαιτητές θεώρησαν ότι δεν υπήρξε παράβαση.

4131674


(Ο Μπεργκ δεν μπορεί να σκοράρει και στη συνέχεια θα βρεθεί στο έδαφος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το ματς έκλεισε με το Γιαννιώτη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Λέτο. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στον ένα βαθμό, αλλά χάνει για τη συνέχεια εκτός του Ζέκα (λόγω της αποβολής) και τον Βιγιαφάνιες, που τραυματίστηκε στο 32 (η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για βαρύ διάστρεμμα) και ίσως δεν μπορεί να αγωνιστεί στο υπόλοιπο των Play Offs. Αμφίβολος είναι και ο Κουλιμπαλί, που έμεινε εκτός αποστολής τελευταία στιγμή λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού (πιθανότατα από αλλεργία). Επίσης με διάσειση έφυγε από το παιχνίδι και ο Μέστο στο 74, με τον Ιταλό να μην θυμάται τη φάση της σύγκρουσης με τον Τασουλή.

4131416


(Ο Βιγιαφάνιες τραυματίας πιάνει το κεφάλι του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Super League - Play Offs

1η αγωνιστική

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 (56 Μασσούρας / 38 Μπεργκ)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (20.30)

2η αγωνιστική (17/5)

ΑΕΚ-Πανιώνιος (18.15)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20.30)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 2 β. (0 αγ.)
2. Παναθηναϊκός 2 (1)
3. Πανιώνιος 1 (1)
4. ΑΕΚ 0 (0)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ