ΣΠΟΡ

Οι Κινέζοι δίνουν χρυσάφι και κλέβουν τον Ομπαμεγιάνγκ

Οι Κινέζοι δίνουν χρυσάφι και κλέβουν τον Ομπαμεγιάνγκ
Προσφορά μαμούθ από την Κίνα στα πόδια του Ομπαμεγιάνγκ Reuters / Wolfgang Rattay Livepic

Μια μυθική προσφορά 50 εκατ. € φέρεται να έχει στα χέρια του ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Ντόρτμουντ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από σύλλογο της Κίνας, για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί και να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η έγκυρη γαλλική Equipe στο δημοσίευμα της. Επικαλέιται πηγές από την ομάδα της Tianjin Quanjian, που έχει για προπονητή τον Φάμπιο Καναβάρο και ετοιμάζεται να δώσει στον 27χρονο Ομπαμεγιάνγκ 50 εκατ. € το χρόνο (!) για να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στο Κινεζικό πρωτάθλημα.

2017 02 14T210522Z 130107922 MT1ACI14751631 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS SLB DOR


(Ο Ομπαμεγιάνγκ στο ματς με την Μπενφίκα για το Champions League - Πηγή: Reuters / Pedro Nunes Livepic)

Επίσης το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Κινεζικός σύλλογος θα δώσει και 80 εκατ. € στη Ντόρτμουντ για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής. Εφόσον αποδειχθούν αληθινά τα νούμερα και ο Αφρικανός επιθετικός πει το ναι, τότε ο Ομπαμεγιάνγκ θα ξεπεράσει κατά 12 εκατ. € τον Κάρλος Τέβεζ, που αμοίβεται με 38 ετησίως και έχει το ακριβότερο συμβόλαιο στον κόσμο.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες τα δημοσιεύματα φέρουν τους "μεγάλους" του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ και Σίτυ), τη Μίλαν, αλλά και την Παρί Σεν Ζερμεν να θέλουν να αποκτήσουν τον αρχισκόρερ της Ντόρτμουντ, με τα ποσά όμως που του προσφέρουν να κυμαίνονται στα 15 εκατομμύρια €. Η προσφορά από την Κίνα είναι άνευ συναγωνισμού και μάλιστα από μια ομάδα, που βρίσκεται μόλις στην 9η θέση της βαθμολογίας. Στις τάξεις του συλλόγου ανήκουν ήδη ο Βραζιλιάνος Αλεσάντρε Πάτο και ο Βέλγος Αξελ Βίτσελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ