ΣΠΟΡ

Surfing: Αμαζόνες σκίζουν τα κύμματα στο Ρίο (vid)

Surfing: Αμαζόνες σκίζουν τα κύμματα στο Ρίο (vid)
EPA/DAMIEN POULLENOT - WSL

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 4ος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος σέρφινγκ, που φιλοξενείται στο Ρίο. Τα αγωνισματα των γυναικών ολοκληρώθηκαν με νικήτρια την παγκόσμια πρταθλήτρια, Αυστραλέζα Τάιλερ Ράιτ. Οι φιγούρες των κοριτσιών, που χορέυουν στα κύμματα κόβουν την ανάσα.

Στο Ρίο φιλοξενείται ο 4ος από τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα στις γυναίκες περιλαμβάνει άλλους 6 αγώνες (συνολικά 10), ενώ για τους άντρες υπάρχει και ένας επιπλέον (11) για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής κόσμου στο σέρφινγκ βάσει αποτελεσμάτων (και αφού βγάλει εκτός τις δύο χειρότερες επιδόσεις του).

Αμαζόνες στο νερό

Τα κορίτσια μοιάζουν περισσότερο με δυναμικές αμαζόνες και λιγότερο με λεπτεπίλεπτες γοργόνες, καθώς δαμάζουν τα τεράστια κύμματα στο Ρίο, έναν χρόνο μετά του Ολυμπιακούς αγώνες. Ταυτόχρονα όμως κλέβουν την παράσταση με τα καλλίγραμμα κορμιά τους πάνω στη σανίδα, στο κυνήγι του μεταλλίου.

Η Αυστραλέζα Τάιλερ Ράιτ κέρδισε πέρυσι τον παγκόσμιο τίτλο και θέλει εφέτος να τον υπερασπιστεί. Μέχρι τώρα στους αγώνες που έγιναν στην πατρίδα της είχε μια 5η, μια 2η και μια 3η θέση, όμως στον κόλπο του Ρίο πέτυχε την 12η νίκη στην καριέρα της με εντυπωσιακές φιγούρες.

Άφησε 2η την Γαλλίδα Ζοάν Ντεφέι κερδίζοντας την στον τελικό. 3η ήταν η Αυστραλέζα Φιτζγκίμπονς και 4η η συμπατριώτισσά της Γκίλμορ. Τα τρία κορίτσια Down Under οδηγούν εφέτος την κούρσα με την Ράιτ αποφασισμένη να κάνει το back to back.

Ρεπό οι άνδρες

Η μάχη στους άνδρες συνεχίζεται με τα προημιτελικά, αλλά σήμερα είχαν ρεπό καθώς δεν ευνοούσαν οι καιρικές συνθήκες την διεξαγωγή του αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ