ΣΠΟΡ

Ένας «Κριστιάνο Ρονάλντο» για κλάματα! (vid)

Ένας «Κριστιάνο Ρονάλντο» για κλάματα! (vid)
Το μοναδικό στυλ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο χτύπημα φάουλ Getty Images / Denis Doyle

Το χτύπημα φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει γίνει σήμα κατατεθέν του Πορτογάλου άσσου. Πολλά όμως μπορούν να πάνε στραβά όταν προσπαθούν να τον μιμηθούν ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο καθιέρωσε το δικό του στυλ στο χτύπημα φάουλ εκτός περιοχής. Με βήματα προς τα πίσω, μετρώντας την απόσταση και τη γωνία βολής και τέλος η στάση "εκκίνησης" με λίγο λυγισμένα γόνατα.

GettyImages 469324064


(Φάουλ αλά Κριστιάνο Ρονάλντο - Πηγή: Getty Images / Denis Doyle)

Συνήθως τα φάουλ του Κριστιάνο καταλήγουν στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα, με χαμηλή γωνία τροχιάς και μεγάλη ταχύτητα από τον τρόπο, που κτυπά την μπάλα. Συνδυασμός δύναμης, ταχύτητας και τεχνικής. Το FIFA 17 έχει τελειοποιήσει τα στοιχεία αυτά, ώστε οι παίκτες να μπορούν να έχουν την αίσθηση του "ζωντανού", όταν έχουν κερδίσει φάουλ με τον αγαπημένο τους παίκτη.

Άλλο όμως το Playstation και άλλο η πραγματικότητα. Αρκετοί είναι οι παίκτες που έχουν υιοθετήσει το στυλ του CR7, χωρίς ακόμη να έχουν τα "φονικά ποσοστά" του Πορτογάλου. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο 17χρονος Κουβανός Κάρελ Εσπίνο στο Πρωτάθλημα U-17 της ζώνης Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ. Το στυλ του ήταν πραγματικά πολύ καλό. Και μετά ήρθε η ώρα της εκτέλεσης...

Η μπάλα όχι μόνο δεν πλησίασε στο τέρμα, αλλά βγήκε έξω από το γήπεδο. Δεν είναι εύκολο να είσαι Κριστιάνο Ρονάλντο, πόσο μάλλον όταν είσαι και αμυντικός, όπως ο 17χρονος Κουβανός. Γιατί πρέπει να διαθέτεις το απαραίτητο ταλέντο για να εκτελείς με τον "δύσκολο τρόπο". Και αν διαφωνείτε για το θέμα ταλέντο, δείτε την ανάλογη εκτέλεση από τον πιτσιρικά σε αγώνα ακαδημιών.

https://www.instagram.com/p/p

Βέβαια για τον μικρό ήταν λίγο πιο εύκολο. Βλέπετε τον λένε Κριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ ή Κριστιανίνο... Ναι, είναι ο υιός Ρονάλντο. Έχει τα γονίδια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ