ΣΠΟΡ

Super League: Σπουδαίο διπλό του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ

Super League: Σπουδαίο διπλό του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ
Τα πανηγύρια των παικτών του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League και έβαλε φωτιά στην διαδικασία. Οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν τους 4 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ με την ήττα της ουσιαστικά "πέταξε στα σκουπίδια" το τρίποντο της στην Τούμπα.

Ο Πανιώνιος έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ και χτύπησε την ΑΕΚ στην κόντρα επίθεση (από κερδισμένο κόρνερ των γηπεδούχων) βρίσκοντας νωρίς το γκολ από τον Γεσίλ, που πλάσαρε στη γωνία του Μπάρκα στο 7' (αυτό ήταν το πρώτο τέρμα στη σεζόν για τον επιθετικό του Πανιωνίου).

4134008


(Στην αγκαλιά των συμπαικτών του ο Γεσίλ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Με καλό αμυντικό στήσιμο και με το λάθος σχήμα της ΑΕΚ (4-3-3 με Αϊντάρεβιτς-Γιόχανσον στα χαφ και τον Αραούχο με τον Βάργκας στα άκρα) οι Νεοσμυρνιώτες κράτησαν εύκολα το σκορ και είχαν και άλλες ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις τους να σκοράρουν για 2η φορά. Μια φορά χρειάστηκε ο Γιαννιώτης να πέσει στη γωνία του και να σταματήσει σουτ του Γκάλο.

4134016


(Θετικές επεμβάσεις από τον Γιαννιώτη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναγνώρισε το λάθος του και έβαλε στο ημίχρονο τους Χριστοδουλόπουλο-Πατίτο (αντί των Βάργκας-Αϊντάρεβιτς) και μετέφερε τον Αραούχο δίπλα στον Πέκχαρτ. Η Ένωση για ένα δεκάλεπτο άλλαξε ρυθμό και άγγιξε το 1-1 με κεφαλιά του Βράνιες δίπλα από το δοκάρι.

4134098


(Η κεφαλιά του Βράνιες κατέληξε άουτ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Και πάλι όμως οι φιλοξενούμενοι προσαρμόστηκαν και άγχωσαν την ΑΕΚ, που επιχειρούσε με γεμίσματα να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισοφάρισης. Θα μπορούσε να το καταφέρει στο τελευταίο 10λεπτο με τον Γιαννιώτη όμως να σταματά σουτ από τα 30 μέτρα του Γκάλο στο 79, ενώ ήταν και τυχερός στο 89 όταν η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, από σέντρα του Σιμόες και κόντρα στον Οικονόμου.

4134119


(Απογοήτευση στην ΑΕΚ για το χαμένο ματς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Διαιτητικά υπάρχει μία φάση που έγινε λάθος εις βάρος της ΑΕΚ όταν στο 54 ο Πέκχαρτ υποδείχθηκε οφσάιντ (μόνον τηλεοπτικά όμως φαίνεται ότι καλύπτεται από το πόδι του αμυντικού) και στη συνέχεια ανατράπηκε από τον Γιαννιώτη. Ο Πανιώνιος μετά το Χ με τον Παναθηναϊκό μπήκε για τα καλά στην μάχη της πρωτιάς, φτάνοντας τους 4 βαθμούς. Επόμενος αγώνας του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ η ΑΕΚ θα πρέπει τώρα να ρεφάρει στα ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό.

Super League - Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική (17/5)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1 (7 Γεσίλ)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20.30)

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (18.15)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (20.30)

Η βαθμολογία

1. Πανιώνιος 4 (2 αγ.)
2. AEK 3 (2)
3. Παναθηναϊκός 2 (1)
4. ΠΑΟΚ 2 (1)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ