ΣΠΟΡ

Euroleague F4: Αντίστροφη μέτρηση για τον Ολυμπιακό (vid)

Euroleague F4: Αντίστροφη μέτρηση για τον Ολυμπιακό (vid)
Στην Κωνσταντινούπολη για το Final 4 της Euroleague ο Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Στην Κων/λη πλέον είναι το κέντρο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς αύριο ξεκινά το Final 4 της Euroleague. Ο Ολυμπιακός είναι από εχθές στην Πόλη και ετοιμάζεται για τον πρώτο μεγάλο ημιτελικό με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η επίσημη συνέντευξη Τύπου των 4 ομάδων (Φενέρ-Ρεάλ Μ. το 2ο ζευγάρι των ημιτελικών). Η αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε εχθές για την Τουρκία, όπου έφτασε χωρίς κανένα πρόβλημα και δίχως άγχος για τα παιχνίδια. Οι ερυθρόλευκοι νιώθουν την μικρότερη πίεση από τις άλλες τρεις ομάδες του Final 4: η Φενέρ ως οικοδέσποινα, η Ρεάλ Μ. ως πρώτη της κανονικής περιόδου και βέβαια η ΤΣΣΚΑ Μ., κάτοχος του τροπαίου και η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ (περίπου 43 εκατ. €).

4134482


(Η άφιξη του Ολυμπιακού στην Κων/λη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Τα Final 4 με αριθμούς

Η Euroleague ετοίμασε και ένα μικρό βίντεο αφιέρωμα με κάποια στοιχεία για καθέναν από τους 4 φιναλίστ στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΤΣΣΚΑ Μ.: από το 2003 έχει λείψει μόνον σε ένα F4 (2011) και έχει παίξει σε 6 τελικούς. Το 2011 κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο σε ένα δραματικό τελικό με τη Μακάμπι μετά από 3 χαμένους ημιτελικούς.

Ρεάλ Μ.: είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης με τα περισσότερα τρόπαια (9). Τελευταίο το 2015 στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: το 2012 πέτυχε την "μεγαλύτερη επιστροφή" σε τελικός της διοργάνωσης, από το -19 για να κατακτήσει το 2ο τρόπαιο του (το πρώτο το 1997). MVP ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Την επόμενη χρονιά έκανε το back to back κόντρα στην Ρεάλ Μ.

Φενέρ: είναι η ομάδα με τη μικρότερη εμπειρία, έχοντας 2 συμμετοχές μέχρι τώρα σε F4. Σε αντιστάθμισμα, στον πάγκο της έχει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τα 8 Ευρωπαϊκά τρόπαια, περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη ή προπονητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ