ΣΠΟΡ

Super League: Παρέμεινε η ποινή του Μπεργκ

Super League: Παρέμεινε η ποινή του Μπεργκ
Παρέμεινε η ποινή του Μάρκους Μπεργκ EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή μόνον την έφεση του ΠΑΟΚ για την ποινή του Κρέσπο και αντίθετα διατήρησε τις αποφάσεις του πρωταβάθμιου για τους Μπεργκ και Σάκχοφ για τα όσα έγιναν στην φάση της σύρραξης του 54ου λεπτού στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ στη 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League.

Αυτό σημαίνει ότι παρέμειναν οι 4 αγωνιστικές ποινή στον Μάρκους Μπεργκ, που δεν θα αγωνιστεί άλλο στα Play Offs, όπως και οι 3 αγωνιστικές στον Σάκχοφ, που θα μπορέσει να παίξει μόνο στο τελυταίο ματς (πάλι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα). Αντίθετα η επιτροπή μείωσε την ποινή του Κρέσπο σε 1 αγωνιστική. Ο Ισπανός έτσι θα λείψει από το αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο (όπως και ο Ενρίκε, που συμπλήρωσε κάρτες).

4134493


(Μόνον ο Κρέσπο τη "γλύτωσε" για τη σύρραξη του 54ου λεπτού στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Υπήρξε μάλιστα και αντίδραση από τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νίκο Λυμπερόπουλο, που έκανε λόγο για ασέβεια προς το πρόσωπο του Σουηδού επιθετικού.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην εκδίκαση για τη διακοπή του αγώνα, αλλά και για τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που μπορεί να επιφέρει αφαίρεση βαθμών και αλλαγή της βαθμολογίας των Play Offs.

Η απόφαση της ΕΠΟ

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, οι Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Έφεση του ποδοσφαιριστή ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ κατά της υπ΄αρ. 196/2017 απόφασης ΠΕ/SUPER LEAGUE: Απερρίφθη.

2. Έφεση του ποδοσφαιριστή IEΒΓΚΕΝΙ ΣΑΚΧΟΦ κατά της υπ΄αρ. 196/2017 απόφασης ΠΕ/SUPER LEAGUE: Απερρίφθη.

3. Έφεση του ποδοσφαιριστή ΚΡΕΣΠΟ ΡΙΝΚΟΝ ΧΟΣΕ ΑΝΧΕΛ κατά της υπ΄αρ. 196/2017 απόφασης ΠΕ/SUPER LEAGUE. Εξαφανίζει εκκαλουμένη. Ο εγκαλούμενος κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέος για παράβαση της πράξης του άρθρου 10, παρ. 1 α ΠΚ. Επιβάλλει ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή 80 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ