ΣΠΟΡ

Πόλο: Ο ΝΟΒ νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο

Πόλο: Ο ΝΟΒ νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο
Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο ανδρών η Βουλιαγμένη EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η Βουλιαγμένη ανέτρεψε τα προγνωστικά και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο ανδρών. Ο ΝΟΒ κέρδισε 8-7 τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που υποχρεώθηκε σε ήττα εντός συνόρων μετά από 125 νικηφόρους αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Λίγες μόνον ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με 3 καθαρές νίκες επί της Βουλιαγμένης ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι το μεγάλο φαβορί του 18ου Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών, που φιλοξενήθηκε στο Καρπενήσι. Παρότι ήταν χωρίς τον τραυματία Φουντούλη οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα και έμοιαζαν έτοιμοι για το νταμπλ.

4137450


(Ο Καπότσης (ν.10) του ΝΟΒ μαρκάρει το Γιάνοβιτς (ν.11) του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Όμως οι παίκτες του Λούδη αντέδρασαν και ισοφαρίζοντας 2-2 έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα κατέθεταν τα όπλα. Μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-3 και πάλι όμως ο ΝΟΒ είχε απάντηση. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλοί στον παίκτη παραπάνω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο δικό της παιχνίδι η Βουλιαγμένη.

1 4137432


(Οδηγίες του Κώστα Λούδη στους παίκτες του ΝΟΒ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Κομβική ήταν η παρουσία του τερματοφύλακα του ΝΟΒ Μάνου Ζερδεβά, με μεγάλες αποκρούσεις σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κυρίως όμως στο φινάλε και με το σκορ στο 8-7 για τη Βουλιαγμένη από το γκολ του Σολανάκη (πρώτη φορά προβάδισμα του ΝΟΒ 3.13 πριν το τέλος του τελικού).

4137519


(MVP του τελικού ο γκολκίπερ του ΝΟΒ Ζερδεβάς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Ζερδεβάς έκανε δύο φανταστικές αποκρούσεις σε σουτ του Ντόσκα (1.15'' πριν το τέλος) και του Ποντικέα ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του. Δίκαια αναδείχθηκε MVP του τελικού.

4137498


(Ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης σηκώνει το Κύπελλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Αυτό είναι το πρώτο Κύπελλο για το ΝΟΒ μετά το 2012 και συνολικά 4ο στην ιστορία του (έχει και 4 πρωταθλήματα). Ο Ολυμπιακός θα πρέπει τώρα να ανασυνταχθεί καθώς ξεκινά την άλλη Πέμπτη η μεγάλη του προσπάθεια στο Final 6 του Len Champions League.

4137510


(Και η παραδοσιακή βουτιά των νικητών στην πισίνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα 8λεπτα Ολυμπιακός-ΝΟΒ: 2-2, 2-1 (4-3), 2-3 (6-6), 1-2 (7-8).

Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Γεννηδουνιάς 2, Μουρίκης, Μυλωνάκης, Γιάνοβιτς, Αργυρόπουλος, Ντόσκας
ΝΟΒ (Κ. Λούδης): Καπότσης 2, Χρυσοσπάθης 2, Αφρουδάκης, Τίγκας, Βίτσο, Σολανάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ