ΣΠΟΡ

Euroleague F4: Μονομαχία Φενέρ-Ολυμπιακού για το μεγάλο έπαθλο

Euroleague F4: Μονομαχία Φενέρ-Ολυμπιακού για το μεγάλο έπαθλο
Η ώρα του μεγάλου τελικού του Final 4 της Euroleague EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το τζάμπολ του μεγάλου τελικού του Final 4 της Euroleague ανάμεσα στη Φενέρ και τον Ολυμπιακό. Η προετοιμασία των δύο ομάδων ολοκληρώθηκε στην Κων/λη για τους δύο φιναλίστ, ενώ κινητοποίηση προκάλεσε η είδηση της πιθανής παρουσίας του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στο κλειστό. Μήνυμα με νόημα γαι τον τελικό και από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρωσε την προετοιμασία του με σουτάκια στο Σινάν Ερντέμ το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια οι παίκτες αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο τους για να φάνε και να ξεκουραστούν. Για πρώτη φορά στις παρουσίες του σε Final 4 ο Ολυμπιακός δεν έκανε την καθιερωμενη βόλτα χαλαρώματος σε κάποιο σημείο της πόλης που φιλοξενεί τους αγώνες.

4137504


(Τελευταία σουτ πριν τον τελικό για τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Τα στοιχεία του τελικού

Είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φενέρ σε Final Four. Για 3η φορά όμως διεκδικεί το τρόπαιο στην έδρα ουσιαστικά του αντιπάλου του, αφού το 1995 στη Σαραγόσα και το 2015 στη Μαδρίτη η Ρεάλ είχε το πλεονέκτημα και τελικά κατέκτησε το Κύπελλο.

4134909


(Το τρόπαιο της Euroleague - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η Φενέρ δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο. Είναι η 2η συνεχόμενη παρουσία της σε τελικό. Η τελευταία ομάδα που πήγε σε δύο τελικούς χωρίς να πάρει το τρόπαιο ήταν η Ρεάλ (2013, 2014) ενώ έχει συμβεί και με την Μπαρτσελόνα (1996, 1997).

Η διαχρονική κόντρα Ολυμπιακού-Ομπράντοβιτς

Η Φενέρ ήταν η μόνη ομάδα που κέρδισε στην κανονική διάρκεια της Euroleague ο Ολυμπιακός (Ρεάλ Μ. και ΤΣΣΚΑ Μ. τον κέρδισαν εντός και εκτός). Όμως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όχι μόνο σε τελικό αλλά και σε Final 4.: το 1994 τελικός με Μπανταλόνα, 1995 τελικός με Ρεάλ Μ., 2009 ημιτελικός με Παναθηναϊκό Superfoods.

4136406


(Το Σινάν Ερντέμ φέρνει γούρι στον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το Σινάν Ερντέμ φέρνει γούρι στον Ολυμπιακό με 3/3 μέχρι τώρα (Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μ. στο F4 του 2012 πριν τη νίκη στον ημιτελικό της Παρασκευής). Και ο Ομπράντοβιτς όμως κέρδισε στην Κων/λη τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής το 1992 (Παρτιζάν-Μπανταλόνα 71-70, αλλά στο Αμπντί Ιπεκτσί). Συνολικά ο Ζοτς έχει βρεθεί σε 16 Final 4, και έχει κατακτήσει 8 τίτλους με 4 διαφορετικές ομάδες.

4137282


(Μια ακόμη αναμέτρηση Ολυμπιακού-Ομπράντοβιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι διαιτητές του τελικού

Οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο, Μπόρις Ρίζικ και Όλεγκς Λάτισεβς θα είναι οι τρεις διαιτητές του τελικού. Ο πρώτος σφύριξε επίσης στον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ οι άλλοι δύο ήταν στον β' ημιτελικό ανάμεσα σε Φενέρ και Ρεάλ Μαδρίτης.

4136695


(Ο ισπανός Ιερεθουέλο σφυρίζει στον τελικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

(Πηγή: You Tube / Euroleague Basketball)

Το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Το δικό του μήνυμα με νόημα έστειλε για τον τελικό και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Με αποκαλυπτικό ποστάρισμα του στο Instagram πήρε θέση για την Ελληνοτουρκική μονομαχία (διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr).

4020406


(Μήνυμα με νόημα από το Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενόψει του τελικού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Στο γήπεδο και ο Ερντογάν;

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στην Πόλη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να παρακολουθήσει τη μεγάλη αναμέτρηση. Μάλιστα ήδη έχει γίνει και η σχετική προεργασία για τα μέτρα ασφαλείας, εφόσον το αποφασίσει.

4136402


(Κινητοποίηση της Τουρκικής Αστυνομίας για πιθανή παρουσία του Προέδρου Ερντογάν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ