ΣΠΟΡ

WRC: Νίκη του Οζιέ στο ράλυ Πορτογαλίας (vid)

WRC: Νίκη του Οζιέ στο ράλυ Πορτογαλίας (vid)
Νικητής στο ράλυ Πορτογαλίας ο Σεμπαστιάν Οζιέ Reuters / Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ ήταν ο νικητής του ράλυ Πορτογαλίας, 6ου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλυ (WRC) και διατήρησε την πρωτοπορία του στην μάχη του παγκόσμιου τίτλου. Ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ παραμένει στο κυνήγι του με τη 2η θέση, ενώ μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Εσθονός Τάνακ, που οδηγούσε την κούρσα μέχρι την 12η ειδική. Ένα εντυπωσιακό, και ευτυχώς ανώδυνο, ατύχημα σημάδεψε τον αγώνα στο WRC2.

Ένα πρόβλημα στον πισω αριστερό τροχό και τα φρένα μετά από κτύπημα του Ford Fiesta του Τάνακ τον έκανε να χάσει πολύτιμο χρόνο στις ειδικές του Σαββάτου και να επιτρέψει στον ομόσταυλο του Οζιέ να πάρει κεφάλι στην κούρσα, που τελικά δεν έχασε ποτέ. Έτσι κι αλλιώς το ράλυ Πορτογαλίας ήταν πολύ απαιτητικό και 7 οδηγοί πέρασαν κάποια στιγμή του αγώνα από την πρώτη θέση.

tanak 2017 05 21T104824Z 1 MTZSPDED5LAU0OZU RTRFIPP 4 OGIER TOP AFTER TNAK MISTAKE WRC


(Ο Τανάκ έχασε την ευκαιρία για να πάρει την πρώτη θέση στην Πορτογαλία - Πηγή: Reuters / Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ μπήκε με σαφές προβάδισμα χρόνου στην τελευταία σούπερ ειδική και του ήταν αρκετή η 5η θέση σε αυτή για να "κλειδώσει" τη νίκη του στην Πορτογαλία και να ισοφαρίσει τις 5 επιτυχίες στον αγώνα του Φινλανδού Μάρκου Άλλεν.

Ο μόνος που έμεινε να κυνηγά τον Οζιέ, ήταν ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ (2ος στην σούπερ ειδική πίσω από τον Τανάκ) με το Hyundai i20 Coupe, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Ντάνι Σόρντο με το έτερο Χιουντάι.

Ogier 2017 05 18T130428Z 1 MTZSPDED5I5GBF6H RTRFIPP 4 WRC PREP SHAKEDOWN


(Νικητής στην Πορτογαλία ο Σεμπαστιάν Οζιέ - Πηγή: Reuters / Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

Στην μάxη των οδηγών ο παγκόσμιος πρωταθλητής για 4 χρονιές από το 2013 Σεμπαστιάν Οζιέ έχει 128 βαθμούς και ο Νεβίλ 126, και επόμενος αγώνας είναι το ράλυ Ιταλίας στη Σαρδηνία 9-11 Ιουνίου.

2017fiawrcdrivers


(Η βαθμολογία των οδηγών μετά από 6 αγώνες - Πηγή: Wikipedia.org)

Η "βουτιά" του Γκιλμπέρ

Ο αγώνας είχε και ένα εντυπωσιακό ατύχημα, αλλά ευτυχώς δίχως κανένα σοβαρό τραυματισμό, στην κατηγορία WRC2 με το Γάλλο Κεντίν Γκιλμπέρ (και συνοδηγό τον Βέλγο Ρενό Ζαμούλ) να μην υπολογίζει το "άλμα" του στην 16η ειδική και το αμάξι του να παίρνει τούμπες και να καταστρέφεται.

Ευτυχώς κανείς από τους δύο οδηγούς δεν είχε κάτι σοβαρό, αλλά έχασαν την ευκαιρία τους να ανεβούν στο βάθρο (ήταν 4οι σε εκείνο το σημείο) στον αγώνα που κέρδισε τελικά ο Νορβηγός Μίκελσεν (συνοδηγός του ο Γιέγκερ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ