ΣΠΟΡ

Super League: Τρίποντο του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου

Super League: Τρίποντο του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου
Έφερε "τούμπα" τον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ EUROKINISSI / MOTION TEAM

Ο ΠΑΟΚ έστω και δύσκολα με 1-0 πήρε το τρίποντο στο ματς με τον Πανιώνιο για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League. Το ματς κρίθηκε από ένα καταπληκτικό γκολ του Πρίγιοβιτς και ενώ οι κυανέρυθροι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μασούντ. Με το τρίποντο ο Δικέφαλος ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

Ο Πανιώνιος αγωνίστηκε και στην Τούμπα όπως στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη, προσέχοντας την άμυνα του και ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να απειλήσει με μακρινά σουτ, που δεν έβρισκαν όμως εστία.

4138281


(Μονομαχία Ρισβάνη και Πέλκα στο α ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Διαβασμένος και ο Δικέφαλος είχε γρήγορες επιστροφές και οι αντεπιθέσεις του Πανιωνίου γίνονταν σε 2ο χρόνο με το σουτ του Σιώπη από το ημικύκλιο να καταλήγει στην αγκαλιά του Γλύκου, να είναι η καλύτερη στιγμή σε 30 λεπτά αγώνα.

4138231


(Ο Γλύκος διώχνει πάνω από το κεφάλι του Καθάριου - Πηγή: MOTION TEAM)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μία φορά στο πρώτο 45λεπτο να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για γκολ με τον Μάτος στο 44 να βρίσκει με διαγώνια πάσα τον Μπίσεσβαρ σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού.

4138235


(Ο Μπίσεσβαρ (δ.) σε μονομαχία με το Μασούντ, είχε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο ΠΑΟΚ είχε και 2ο δοκάρι στο 54 με εκτέλεση φάουλ του Πέλκα να σταματά στη γωνία της εστίας του Γιαννιώτη, με τον Πανιώνιο να παίζει ακόμη πιο κλειστά στην περιοχή του.

Το έργο των κυανέρυθρων έγινε ακόμη πιο δύσκολο με την αποβολή με 2η κίτρινη του Μασούντ στο 68 (πάτησε τον Μαλεζά), με τον Ιρανό μέσο να «τρελλαίνεται» και να βγάζει την μπλούζα του για να τη δώσει στον διαιτητή Βάτσιο!

Η πίεση απέφερε καρπούς στο 75 με τον Πρίγιοβιτς (αντικατέστησε τον Αθανασιάδη) να κοντρολάρει με το στήθος σέντρα, και φέρνοντας την μπάλα από το δεξί στο αριστερό πόδι (πάνω από το κεφάλι του) να εκτελεί στη γωνία του Γιαννιώτη για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο σουτ εντός εστίας του ΠΑΟΚ, που είχε διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών (14) μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο 79 ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη με το Γιαννιώτη να σταματά σε τετ α τετ τον Μπίσεσβαρ, ενώ στο 83 ο Ρισβάνης που βρέθηκε μπροστά μετά από φάουλ, σούταρε δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου στην πρώτη τελική του Πανιωνίου στο β μέρος.

Και στο 89 ο Γιαννιώτης σταμάτησε εκ νέου σε τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς, σε γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Το σκορ δεν άλλαξε και ο Δικέφαλος πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Super League – Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (διακοπή)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0 (75 Πρίγιοβιτς)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (21/5 20.30)

4η αγωνιστική (Τετάρτη 24/5)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (18.15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (20.30)

5η αγωνιστική (Κυριακή 28/5)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (18.15)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20.30)

6η αγωνιστική (Κυριακή 31/5)
Πανιώνιος-ΑΕΚ (20.30)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20.30)

Η βαθμολογία (3 αγ.)

1. ΠΑΟΚ 5 (2 αγ.)
2. Πανιώνιος 4 (3 αγ.)
3. ΑΕΚ 3 (2 αγ.)
4. Παναθηναϊκός 2 (1 αγ.)

Εκκρεμούν η τύχη του αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που λογικά θα κατακυρωθεί στο Δικέφαλο, αλλά και η πιθανή αφαίρεση βαθμών στο ματς της Λεωφόρου και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ