ΣΠΟΡ

Premier League: Ένας «Άγγελος» για τη Μάντσεστερ Γ. του 21ου αιώνα (vid)

Premier League: Ένας «Άγγελος» για τη Μάντσεστερ Γ. του 21ου αιώνα (vid)
Γεννημένος τον 21ο αιώνα ο Έιντζελ Γκόμεζ (ν.47) έγραψε ιστορία με την Μάντσεστερ Γ. Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Το όνομα του είναι Έιντζελ Γκόμεζ - Angel Gomes και από το απόγευμα της Κυριακής έγραψε ιστορία τόσο στην Μάντσεστερ Γιουν. όσο και στην Premier League: έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην α ομάδα από την εποχή του Ντάνκαν Έντουαρντς και ο πρώτος παίκτης, γεννημένος στον 21ο αιώνα που πήρε μέρος στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Adilson Angelo Abreu de Almeida Gomes, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 2000. Ο πατέρας του Νέλσον Ζιλ Γκόμεζ κατάγεται από την Ανγκόλα. Ο μικρός Άγγελος όμως άνοιξε τα μάτια του σε μαιευτήριο του Λονδίνου, καθώς εκείνη την εποχή ο πατέρας του αγωνιζόταν στην Hendon και πήρε την Αγγλική υπηκοότητα. Και μπορεί ο μπαμπάς Νέλσον να έφτασε μέχρι τις Ελπίδες της Πορτογαλίας, ο μικρός όμως είναι έτοιμος να τον ξεπεράσει.

2017 05 21T155543Z 138383743 MT1ACI14796458 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND MUN CRY


(Ο Έιντζελ Γκόμεζ (δ.) στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας έγραψε ιστορία - Πηγή: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic)

Από μικρός, 6 χρόνων μόλις,ο Γκόμεζ εντάχθηκε στο σύστημα Ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουν. Ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε σε αυτό ο διεθνής Πορτογάλος άσσος των "μπέμπηδων", Νάνι, με τον οποίο η οικογένεια έχει σχέσεις (σύμφωνα με κάποιες πηγές και μακρινή συγγένεια). Μια φωτογραφία του με το Ρούνεϊ εκείνη την εποχή είναι πλέον viral.

Το απόγευμα της Κυριακής και στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας, ο Ζοσέ Μουρίνιο του έδωσε την ευκαιρία να γράψει ιστορία, μπαίνοντας αλλαγή στη θέση του αρχηγού στο 88ο λεπτό.

2017 05 21T155208Z 138383528 MT1ACI14796435 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND MUN CRY


(Η στιγμή της ιστορικής αλλαγής του Ρούνεϊ με τον Γκόμεζ - Πηγή: Reuters / Andrew Yates Livepic)

Σε ηλικία 16 χρόνων και 263 ημερών ο Γκόμεζ έγινε ο νεότερος παίκτης, που φόρεσε τη φανέλλα του συλλόγου από την εποχή του Ντάνκαν Έντουαρντς το 1953. Είχε όμως δείξει από πιο νωρίς τα προσόντα του, δικαιώνοντας το Νάνι, που έλεγε ότι θα εξελιχθεί σε κορυφαίο παίκτη.

https://www.instagram.com/p/p

Το Σεπτέμβριο του 2016 έκανε χατ-τρικ (ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο) σε ματς των Ακαδημιών, όντας ο πιο νέος σε ηλικία μετά το 2001. Επίσης πήρε πριν λίγες ημέρες το βραβείο Τζιμ Μέρφι (του θρυλικού βοηθού του σερ Ματ Μπάσμπι) και πάλι ο νεότερος στην ιστορία του συλλόγου, πρώτος σκόρερ με 12 γκολ σε 18 ματς.

Και ήρθε η ώρα της συμμετοχής του Γκόμεζ στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας και να γίνει ο πρώτος παίκτης, γεννημένος τον 21ο αιώνα, που παίρνει μέρος σε αναμέτρηση της Premier League. Ανάλογο ρεκόρ έχει κάνει στην Ιταλία με τη Γιουβέντους ο 16χρονος Μόιζε Κιν (παίζοντας μάλιστα και στο Champions League).

https://www.instagram.com/p/p

Ο "Santi", όπως θέλει να τον φωνάζουν ο Γκόμεζ, παίζει με το νούμερο 10 στην πλάτη και έχει πετύχει οριμένα πανέμορφα γκολ με σουτ εκτός περιοχής. Και βέβαια αποτελεί βασικό μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Αγγλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ