ΣΠΟΡ

Super League: Υποβιβάζεται ο Ηρακλής

Super League: Υποβιβάζεται ο Ηρακλής
Μια ανάσα από τον υποβιβασμό ο Ηρακλής EUROKINISSI / MOTION TEAM

Ο Ηρακλής φαίνεται ότι θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τη Βέροια στη Football League και όχι ο Λεβαδειακός, καθώς η SuperLeague αφαίρεσε και πάλι 3 βαθμούς από το γηραιό για οφειλές. Επιπλέον εκκρεμεί και η απόφαση του Δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ για την αδειοδότηση του "γηραιού".

Το ΔΣ της Super League αποφάσισε σήμερα να αφαιρέσει 3 βαθμούς από τον Ηρακλή για την υπόθεση Πορτουλίδη: στα τέλη Ιανουαρίου είχαν αφαιρεθεί οι βαθμοί για χρέος προς τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, που όμως επεστράφηκαν στην ομάδα μετά από διακανονισμο, που έκανε με την πλευρά του παίκτη.

Το χρέος όμως πληρώθηκε εκπρόθεσμα και πλέον με νέα απόφαση αφαιρούνται και πάλι οι βαθμοί από τον Ηρακλή. Έτσι ο "γηραιός" ισοβαθμεί στους 26 πόντους με το Λεβαδειακό, που έχει καλύτερα αποτελέσματα (νίκη 3-0 έναντι του 1-0 του "γηραιού") και η ομάδα της Λιβαδειάς μένει στην κατηγορία.

Η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 9-2, ενώ υπήρχαν τρία λευκά και τρεις απόντες. Ο Ηρακλής κι ο Ατρόμητος ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά, η ΑΕΚ, η Βέροια και ο Πλατανιάς ήταν οι τρεις απόντες, ενώ τα λευκά ήταν η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και η ΕΠΟ. Όλοι οι υπόλοιποι (και ανάμεσά τους Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) ψήφισαν υπέρ του Λεβαδειακού.

Ο Ηρακλής θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ακόμη όμως και αν δικαιωθεί, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς θα πρέπει να πάρει άδεια στον δευτεροβάθμιο έλεγχο αδειοδότησης της ΕΠΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ