ΣΠΟΡ

Serie A: Τελευταίο χειροκρότημα στη Ρόμα για τον αρχηγό Φραντσέσκο Τότι (vid)

Serie A: Τελευταίο χειροκρότημα στη Ρόμα για τον αρχηγό Φραντσέσκο Τότι (vid)
Την Κυριακή το τελευταίο χειροκρότημα στον Φραντσέσκο Τότι, που αποχωρεί από τη Ρόμα Reuters / Alessandro Bianchi / File Photo

Το Κυριακάτικο παιχνίδι της Ρόμα με τη Τζένοα για τη Serie A έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι τζιαλορόσι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τους βαθμούς για τη 2η θέση στο campionato. Κυρίως όμως οι φίλαθλοι θα γεμίσουν το Ολυμπικο για να πουν αντίο στον αρχηγό τους Φραντσέσκο Τότι, που θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της ομάδας.

25 χρόνια καριέρας για τον εμβληματικό αρχηγό της Ρόμα. Από παιδάκι στις Ακαδημίες της Ρόμα, ο Φραντσέσκο Τότι της έμεινε πιστός όλα τα χρόνια. Δεν παρασύρθηκε από τα χρήματα και τις προσοφορές του εξωτερικού. Και ο "καπιτάνο" στα 40 του θα την οδηγήσει για τελευταία φορά προς τη νίκη, που θα της εξασφαλίσει την απ ευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League, ό,τι και αν κάνει την ιδια ώρα η Νάπολι στη Γένοβα (έχουν διαφορά ένα βαθμό).

2017 05 03T203652Z 58913229 RC1DA6DB8AC0 RTRMADP 3 SOCCER ITALY ROM TOTTI


(Τελευταία εμφάνιση του Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα - Πηγή: Reuters / Alberto Lingria / File Photo)

Η Ρόμα για να τιμήσει τον Φραντσέσκο Τότι ετοίμασε ένα συγκλονιστικό βίντεο για τον αρχηγό της, ενώ επέλεξε τα 10 καλύτερα παιχνίδια και τα 10 καλύτερα γκολ, που έβαλε ο Τότι φορώντας τη φανέλα της.

«Την Κυριακή μια από τις πιο εκπληκτικές ιστορίες του ποδοσφαίρου φτάνει στο τέλος της. Ο αρχηγός Φραντσέσκο Τότι θα παίξει τον τελευταίο αγώνα του με την ομάδα της καρδιάς του. Ο Τότι ήταν από μικρός οπαδός της Ρόμα και μεγάλωσε στη γειτονιά της Porta Metronia. Στα 13 του χρόνια πήγε στις Ακαδημίες των τζιαλορόσι και στα 16 του αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα. Με τους τιφόζι ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά». Η φανέλα με το 10 έγινε δικιά του από το 1997 και στα 22 του έγινε ο πιο νέος αρχηγός στην Serie A. Κέρδισε το «χρυσό παπούτσι», το Παγκόσμιο Κύπελλο και βοήθησε τη Ρόμα να κατακτήσει το 3ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Στο ζενίθ της καριέρας του απέδειξε ότι η αφοσίωση είναι πιο σημαντική από τα χρήματα και αρνήθηκε πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. Για 25 χρόνια φόρεσε μόνο μια φανέλα, εκείνη της ομάδας που αγάπησε. Την Κυριακή οι τιφόζι θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον παίκτη που φόρεσε περισσότερες φορές από τον καθένα τη φανέλα της Ρόμα. Θα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία».

Τα 10 καλύτερα παιχνίδια του Τότι

Από τις 28 Μαρτίου του 1993 στο εκτός έδρας ματς με τη Μπρέσια, που του έδωσε τη δυνατότητα ο Βουγιαντίν Μποσκόφ να φορέσει τη φανέλα της Α ομάδας (σε ηλικία 16 χρόνων), ο Τότι μέτρησε 785 συμμετοχές. Με τη Τζένοα θα είναι η τελευταία και αυτές είναι οι 10 καλύτερες εμφανίσεις του με τη Ρόμα, όπως τις επέλεξε ο σύλλογος.

2017 05 03T203658Z 1086341576 RC141B0DF690 RTRMADP 3 SOCCER ITALY ROM TOTTI


(Την Κυριακή το αντίο του αρχηγού της Ρόμα στους φιλάθλους - Πηγή: Reuters / Phil Noble / File Photo)

Το Top-10 των γκολ του "καπιτάνο"

Τα 25 χρόνια της καριέρας του ήταν πλούσια σε ωραία γκολ. Συνολικά ο Τότι σκόραρε 307 τέρματα και τα ωραιότερα ήρθαν όταν ο Ζέμαν του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τον μετέθεσε στη θέση, πίσω από τον επιθετικό. Τα σουτ-κεραυνός ήταν το σήμα κατατεθέν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ