ΣΠΟΡ

Super League: Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τον Πανιώνιο

Super League: Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τον Πανιώνιο
EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ

Με το σκορ των εφετινών Play Offs, το 1-0 (8/9 ματς) ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Πανιώνιο και ξέφυγε 4 βαθμούς στην προσπάθεια να αποφύγει την 4η θέση (εν αναμονή των πειθαρχικών αποφάσεων για το ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ).

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε και πάλι αποφασιστικός στη Λεωφόρο, πιέζοντας ψηλά τον Πανιώνιο, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας. Ιδιαίτερα δραστήριος ο Λουντ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γιαννιώτη στο 9 και στο 17 κατάφερε να τον νικήσει με ωραίο σουτ για το 1-0.

4143896


(Ο Λουντ με διαγώνιο σουτ ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε ουσιαστικά παιχνίδι, αφού ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να απειλήσει (ολοκλήρωσε με 1 τελική), αλλά υπήρξαν πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και γκρίνια προς το διαιτητή Καραντώνη για τον πειθαρχικό έλεγχο και από τις δύο πλευρές.

4144026


(Ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο πρώτο 20λεπτο του β μέρους οι δύο ομάδες είχαν δύο «καθαρές ευκαιρίες» να σκοράρουν. Πρώτα ο Χατζηγιοβάνης (57) έσκαψε την μπάλα από το ύψος της περιοχής, υποχρεώνοντας το Γιαννιώτη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

4144165


(Η απόκρουση του Γιαννιώτη στο σουτ του Χατζηγιοβάνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο 64 ο Μπεν έφυγε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, με το Χουλτ να κάνει την προβολή και την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Λάμπρου (μικρή περιοχή) και να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν μέχρι τέλους, δίχως πάντως άλλη κλασσική ευκαιρία. Ο Κάρλος Ζέκα ολοκλήρωσε το ματς με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο (από το πρώτο ημίχρονο είχε ενοχλήσεις), ενώ ο Οικονόμου επεδίωξε και πήρε 2η κίτρινη κάρτα (για να μην έχει τιμωρία και την επόμενη σεζόν).

Super League – Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (διακοπή)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική (Τετάρτη 24/5)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

5η αγωνιστική (Κυριακή 28/5)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0 (17 Λουντ)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20.30)

6η αγωνιστική (Κυριακή 31/5)
Πανιώνιος-ΑΕΚ (20.30)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20.30)

Η βαθμολογία (5 αγ.)

1. ΠΑΟΚ 8 (3 αγ.)
2. Παναθηναϊκός 8 (4 αγ.)
3. ΑΕΚ 6 (4 αγ.)
4. Πανιώνιος 4 (5 αγ.)

Εκκρεμούν η τύχη του αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που λογικά θα κατακυρωθεί στο Δικέφαλο, αλλά και η πιθανή αφαίρεση βαθμών στο ματς της Λεωφόρου και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ