ΣΠΟΡ

Super League: Νίκη ελπίδας για την ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Super League: Νίκη ελπίδας για την ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το γκολ του Μπακασέτα έδωσε το τρίποντο στην ΑΕΚ στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των Play Offs της Superleague. Η Ένωση βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας και ελπίζει για την πρωτιά στο φινάλε.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με πέναλτυ (χέρι του Κρέσπο) στο 6ο λεπτό, αλλά η κακή εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

4144367


(Η μπάλα από το πέναλτυ του Χριστοδουλόπουλου περνά άουτ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΠΟΥΛΟΣ)

Η ΑΕΚ πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ, που δεν είχε καλή κυκλοφορία, αλλά στο 12 ο Χαρίσης έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων με την προβολή του από τα 5 μέτρα να φεύγει πάνω από το δοκάρι.

Μια ακόμη κλασσική ευκαιρία για την ΑΕΚ έχασε ο Μπακασέτας στο 23, με την κεφαλιά του στην κενή εστία να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Όμως στο ημίχρονο η ΑΕΚ πήγε μπροστά στο σκορ (δίκαια βάση της εικόνας της) με τον Τάσο Μπακασέτα να σκοράρει στο 42 με κίνηση σέντερ φορ, παρότι ήταν με πλάτη στο ημικύκλιο και εκτέλεση στην απέναντι γωνία.

4144537


(Ο πανηγυρισμός του Μπακασέτα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΠΟΥΛΟΣ)

Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν αυτή που πλησίασε στο γκολ. Τα σουτ του Μάνταλου όμως (φάουλ στο 66 και προσπάθεια εκτός περιοχής στο 84) κατέληξαν δίπλα από το δοκάρι του Μπρκιτς, ενώ ο Μαλεζάς με προβολή πρόλαβε τον Αραούχο στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται στο διαιτητή Θάνο για ένα πέναλτυ που δεν καταλογίζει στο 76 (ο Σιμόες κλωτσάει τον Κρέσπο, ενώ η μπάλα ήδη είχε καταλήξει στην αγκαλιά του Ανέστη) και ένα φάουλ του Κολοβέτσιου στο ημικύκλιο στις καθυστερήσεις.

1 4144990


(Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των παικτών του ΠΑΟΚ ο διαιτητής Θάνος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΠΟΥΛΟΣ)

Μάλιστα στην τελευταία αυτή φάση αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Μαλεζάς. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς πάντως με 3 τελικές το ματς.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποθέωσαν τον Αραούχο όταν έγινε αλλαγή (στην τελευταία πιθανόν εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ), ενώ ο Πέκχαρτ, που τον αντικατέστησε τραυματίστηκε και αυτός στο γόνατο.

4144942


(Το ευχαριστώ του Αραούχο στον κόσμο της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΠΟΥΛΟΣ)

Super League – Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (διακοπή)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική (Τετάρτη 24/5)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

5η αγωνιστική (Κυριακή 28/5)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 (42 Μπακασέτας)

6η αγωνιστική (Κυριακή 31/5)
Πανιώνιος-ΑΕΚ (20.30)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20.30)

Η βαθμολογία (5 αγ.)

1. ΑΕΚ 9 (5 αγ.)
2. ΠΑΟΚ 8 (4 αγ.)
3. Παναθηναϊκός 8 (4 αγ.)
4. Πανιώνιος 4 (5 αγ.)

Εκκρεμούν η τύχη του αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που λογικά θα κατακυρωθεί στο Δικέφαλο, αλλά και η πιθανή αφαίρεση βαθμών στο ματς της Λεωφόρου και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ