ΣΠΟΡ

Primera Div.: Επίσημα στην Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε (vid)

Primera Div.: Επίσημα στην Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε (vid)
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε (δ) διαδέχεται το Λουίς Ενρίκε (αρ) ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LUIS TEJIDO

Από το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γίοζιπ Μαρία Μπαρτομέου ανακοίνωση την πρόσληψη του σε συνέντευξη Τύπου. 

Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Βαλβέρδε θα διαδεχόταν το Λουίς Ενρίκε, και απλά απέμενε η επισημοποίηση της συμφωνίας, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Μπαρτσελόνα. Ο πρόεδρος των μπλαουγκράνα αφού ευχαρίστησε το Λουίς Ενρίκε, ανακοίνωσε την πρόσληψη και τους λόγους, που οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

17568812


(Η 6η ομάδα που θα προπονήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η Μπαρτσελόνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LUIS TEJIDO)

"Η σεζόν δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Ούτε οι παίκτες ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι. Και η ανακοίνωση του νέου προπονητή ανοίγει νέες προοπτικές. Ήταν πρόταση και επιλογή του τεχνικού διευθυντή μας Ρόμπερτ Φερνάντεζ, που εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα. Δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος, που εξέτασε. Αλλά ο Βαλβέρδε ήταν η μοναδική πρόταση του.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έρθει με τους δύο βοηθούς του. Μίλησα προσωπικά μαζί του το βράδυ και μου τόνισε ότι ανυπομονεί και ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για αυτό.

Ο Βαλβέρδε έχει την ικανότητα, τη γνώση και την εμπειρία για να αναλάβει την Μπαρτσελόνα. Έχει ένα ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού, που ταιριάζει πολύ στην Μπαρτσελόνα και με τη φιλοσοφία του συλλόγου. Είναι πολύ εργατικός και κοουτσάρει όπως μας αρέσει. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την Πέμπτη" ήταν τα λόγια του προέδρου της Μπαρτσελόνα.

Ο 65ος τεχνικός της Μπαρτσελόνα

Ο 53χρονος Ισπανός προπονητής υπήρξε και παίκτης των "μπλαουγκράνα". Ο Βαλβέρδε φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης από το 1988 έως το 1990, ενώ ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και τις Αλαβές, Σεστάο, Εσπανιόλ, Μπιλμπάο και Μαγιόρκα.

17593047


(Την Πέμπτη η επίσημη παρουσίαση του Ερνέστο Βαλβέρδε στη Βαρκελώνη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TONI ALBIR)

Ο "Txingurri" έχει κατακτήσει ως προπονητής τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό κι ένα ισπανικό Super Cup με την Μπιλμπάο (απέναντι στη νέα του ομάδα). Η Μπαρτσελόνα είναι ο 6ος προπονητικό σταθμός του Βαλβέρδε μετά τις Εσπανιόλ, Ολυμπιακού, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια και Μπιλμπάο. Θα υπογράψει για δύο χρόνια με οψιόν για ένα ακόμη.

(Πηγή: You Tube / FC Barcelona)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ