ΣΠΟΡ

Super League: 3 αγωνιστικές στον Ολυμπιακό για την «υπόθεση Πλατανιάς»

Super League: 3 αγωνιστικές στον Ολυμπιακό για την «υπόθεση Πλατανιάς»
3 αγωνιστικές στον Ολυμπιακό για το ματς με τον Πλατανιά EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Με ποινή 3 αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, για την "υπόθεση Πλατανιά" από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Ο κ. Καποδίστριας ανέλυσε σε 36 σελίδες το σκεπτικο της απόφασης του και την επιλογή της ποινής των κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, μετά τα όσα είχαν καταγγείλει ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ΠΑΕ Πλατανιάς, ότι έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του αγώνα των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκης.

4094250


(Τρεις αγωνιστικές στον Ολυμπιακό για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Εφόσον η ποινή δεν αλλάξει μετά την έφεση, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με τους πρώτους 5 αγώνες του χωρίς κόσμο. Εκτός από τις 3 αγωνιστικές, έχει ήδη τιμωρηθεί τελεσίδικα με άλλες 2 για τα γεγονότα στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και την συμπεριφορά του Φρανσουά Μπντεστό στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00». Επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ