ΣΠΟΡ

Super League: Champions League η ΑΕΚ με τη νίκη του Παναθηναϊκού

Super League: Champions League η ΑΕΚ με τη νίκη του Παναθηναϊκού
Πρωτιά της ΑΕΚ με νίκη στη Νέα Σμύρνη EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η ΑΕΚ τερμάτισε πρώτη στη διαδικασία των Play Offs  της Super League με τη νίκη της στη Νέα Σμύρνη, αλλά και το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα, που έδωσε στους «πράσινους» την 3η θέση. "Πόλεμος-δηλώσεων" Σαββίδη-Αλαφούζου.

Με σφραγίδα του Αραούχο

Η ΑΕΚ είχε να κερδίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη από το 2011 και το γρήγορο γκολ του Μασούρα (21) έδειχνε ότι θα συνέχιζε την κακή της παράδοση και δεν θα της επέτρεπε να εκμεταλλευτεί πιθανό «δώρο» του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

1 4147770


(Ο Μασούρας ανοίγει το σκορ στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η ισοφάριση του Μάνταλου, από ασσίστ του Αραούχο έφερε ισορροπία στο ματς και έδωσε δραματικό τόνο στην αναμέτρηση στο β ημίχρονο.

1 4147862


(Ο Μάνταλος ισοφάρισε για την ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ήρθαν και οι δύο αποβολές στο ξεκίνημα του β μέρους να επιτείνουν την ένταση. Πρώτος ο Μπεν έχοντας ήδη κίτρινη, πήγε ανόητα στο 57 με απλωμένα χέρια να σταματήσει τον Ανέστη (είχε μπλοκάρει την μπάλα σε κόρνερ) και αποβλήθηκε με 2η.

1 4148068


(Ο διαιτητής Μάνταλος αποβάλει με 2η κίτρινη κάρτα τον Μπεν (αρ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Επτά λεπτά αργότερα όμως (64) το αριθμητικό πλεονέκτημα της ΑΕΚ χάθηκε από την απευθείας κόκκινη στο Χριστοδουλόπουλο, που βγήκε μετά από υπόδειξη του βοηθού Νικολακάκη για χειρονομία στην εξέδρα και εξύβριση του Έλληνα διεθνή.

1 4148057


(Χβρίς να διαμαρτυρηθεί έφυγε για τα αποδυτήρια ο Χριστοδουλόπουλος μετά την αποβολή του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ακολούθησαν δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Αραούχο σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ Γιαννιώτη (στο 72 τον σταμάτησε και στο 75 το πλασέ του Αργεντινού πήγε δίπλα από το «παραθυράκι»).

1 4147915


( Αραούχο έστειλε την ΑΕΚ στο Champions League - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Όμως ο επιθετικός της ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο στο 81 να προλάβει με κεφαλιά (σε φάουλ του Μάνταλου και άστοχη έξοδο του Γιαννιώτη) και να διαμορφώσει το τελικό 1-2, που σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού έδωσε την πρωτιά στην Ένωση.

1 4148150


(Στην αγκαλιά του Μανόλο Χιμένεθ αμέσως μετά το γκολ ο Αραούχο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Αραούχο αφιέρωσε το γκολ στον Μανόλο Χιμένεθ ("να ευχαριστήσω τον Μανόλο, μου εξήγησε τι θέλει από μένα, μίλησα και με τον πρόεδρο. Του οφείλω πολλά, γιατί τη μία έπαιζα, τη μία δεν έπαιζα, και ξαναβρήκα την ευτυχία. Μακάρι να μπορέσω να γυρίσω" τα λόγια του Αργεντινού), με τον Ισπανό τεχνικό να έχει επεισόδιο στο τέλος με οπαδό του Πανιωνίου, που τον έβριζε.

1 4148013


(Οι αστυνομικοί συγκράτησαν στο τέλος το Μανόλο Χιμένεθ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Παναθηναϊκός «τιμώρησε» τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ ήθελε όμως και αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, που ξεκινούσε από θέση ισχύος με τα αγωνιστικά προβλήματα του «τριφυλλιού» και το τελευταίο «επεισόδιο» με τον Μολέντο, που αρνήθηκε να αγωνιστεί στην Τούμπα (επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα την Τρίτη).

1 4148175


(Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Παρότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές με Μπίσεσβαρ και Πέδρο Ενρίκε (είχε και δοκάρι στο 57) σε κάθε ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε τα ψυχικά αποθέματα και τη βαριά φανέλα να απαντήσει.

1 4147715


(Ο Μπίσεσβαρ με υπέροχο σουτ ανοίγει το σκορ στην Τούμπα - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Πρώτα ο Κλωναρίδης σε κόντρα επίθεση και μετά ο Λουντ στο 78 έκαναν το 1-1 και το 2-2 για τον Παναθηναϊκό, που είχε και το ψυχολογικό βάρος από δύο ακόμη αναγκαστικές αλλαγές (Κουλιμπαλί και Ρέις), αλλά και το 2-1 του Ενρίκε, που ήρθε από λάθος γύρισμα του Κουτρουμπή.

1 4147946


(Ο Λουντ (δ) πανηγυρίζει το γκολ του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Και στις καθυστερήσεις πάγωσε ακόμη περισσότερο την Τούμπα με τον Μολίνς να διαμορφώνει το 2-3 και ουσιαστικά να παίρνει με «εκδίκηση» από τον ΠΑΟΚ στερώντας του την έξοδο στο Champions League.

1 4148147


(Ο Μολίνς "σφραγίζει" τη νίκη του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Επίθεση Σαββίδη εναντίον της Αθήνας

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Ιβάν Σαββίδης έκανε επίθεση στις ομάδες της Αθήνας, άφησε αιχμές για τη διαιτησία του κυρίου Καλογερόπουλου, ενώ μίλησε και για απειλές προς την οικογένεια του Βλάνταν Ίβιτς (εννοώντας τον αδελφό του Ίλια).

(Διαβάστε περισσότερα στο On Sports)

Άμεση απάντηση Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος αντέδρασε ακαριαία μιλώντας στην εκπομπή της NOVA. Απάντησε στις κατηγορίες του Ιβάν Σαββίδη, τον κατηγόρησε για τις πρακτικές του στο ποδόσφαιρο αλλά και στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μίλησε για κλοπή Κυπέλλου και θέατρο Ίβιτς και ανακοίνωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να πολεμήσει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

(Περισσότερα στο Leoforos.gr)

Και τώρα τα ... δικαστήρια!

Με βάση τα όσα έγιναν στο γήπεδο η ΑΕΚ θα είναι στον γ προκριματικό γύρο του Champions League (25-26/7 και 1-2/8), ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός στο γ προκριματικό γύρο του Europa League (27/7 και 3/8) και ο Πανιώνιος στον β προκριματικό γύρο (13 και 20/7).

Μένουν όμως οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου και η έφεση του Παναθηναϊκού για την αφαίρεση βαθμών στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ.

Super League – Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (διακοπή)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική (Τετάρτη 24/5)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

5η αγωνιστική (Κυριακή 28/5)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0

6η αγωνιστική (Κυριακή 31/5)
Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-2 (21 Μασούρας / 34 Μάνταλος, 81 Αραούχο)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (20 Μπίσεσβαρ, 68 Ενρίκε / 27 Κλωναρίδης, 78 Λουντ, 92 Μολίνς)

Η βαθμολογία (6 αγ.)

1. ΑΕΚ 12
2. ΠΑΟΚ 11
3. Παναθηναϊκός 8
4. Πανιώνιος 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ