ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Ποινές για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό

Κύπελλο Ελλάδας: Ποινές για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό
Αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ και κλειστά γήπεδα στους δύο Δικέφαλους για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας EUROKINISSI / MOTION TEAM

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των Play Offs της Super League, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου στο Βόλο με τον ΠΑΟΚ να χάνει 6 βαθμούς, ενώ μαζι με την ΑΕΚ να τιμωρείται και η έδρα τους.

Το πειθαρχικό όργανο της Ομοσπονδίας αποφάσισε πρωτόδικα να αφαιρέσει 3 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια, καθώς όμως είναι υπότροπος αυτοί γίνονται -6. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ θα παίξει 7 αγώνες τη νέα σεζόν χωρίς τον κόσμο του. Ποινή Κεκλεισμένω των θυρών επιβλήθηκε και στην ΑΕΚ, που επίσης θα ξεκινήσει τη σεζόν χωρίς φιλάθλους στα 3 πρώτα παιχνίδια της. Και στις δύο ΠΑΕ επιβλήθηκαν και βαρύτατα πρόστιμα, όπως και στο Λούμπος Μίχελ για την συμπεριφορά του.

4124219


(Τα επεισόδια εντός αγωνιστικού στόχου κόστισαν στον ΠΑΟΚ την αφαίρεση βαθμών - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η νεά βαθμολογία των Play Offs

Οι δύο ομάδες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, αλλά μέχρι τότε η βαθμολογία των play offs αλλάζει με τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση (χωρίς πάντως να γίνεται κάποια διαφοροποίηση στις διοργανώσεις που θα παίξουν οι ομάδες).

Η βαθμολογία (6 αγ.)

1. ΑΕΚ 12 (γ' προκριματικός Champions League)
2. Παναθηναϊκός 8 (γ' προκριματικός Europa League)
3. ΠΑΟΚ 5 (γ' προκριματικός Europa League)
4. Πανιώνιος 4 (β' προκριματικός Europa League)

Η ΕΠΟ θα δηλώσει με αυτή τη σειρά τις ομάδες τη Δευτέρα στην UEFA με την υποσημείωση ότι εκκρεμούν οι εφέσεις (όπως και εκείνη του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΟΚ που διακόπηκε). Ο Δικέφαλος πάντως λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου θα είναι σίγουρα τον γ προκριματικό του Europa League ("καλό εισιτήριο"),

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2017 μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Αριθμός απόφασης 157/2017
ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».
ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.
ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».
ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.
Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ