ΣΠΟΡ

Primera Div.: Πρεμιέρα Βαλβέρδε και νέα φανέλα για την Μπαρτσελόνα (vid)

Primera Div.: Πρεμιέρα Βαλβέρδε και νέα φανέλα για την Μπαρτσελόνα (vid)
Η επίσημη "πρώτη" του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα Reuters / Albert Gea

Η Μπαρτσελόνα καλωσόρισε τον Ιούνιο και τους φιλάθλους της με δύο "δώρα": την επίσημη παρουσίαση του Ερνέστο Βαλβέρδε και τη νέα φανέλα του συλλόγου σε κυκλοφορία. Ο Ισπανός τεχνικός δεν ξέχασε να αναφερθεί στο πέρασμά του από το Ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό.

Λατρεία για την Ελλάδα ο Βαλβέρδε

Έτοιμος για την πρόκληση να αναλάβει την Μπαρτσελόνα υποστήριξε ότι είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις πρώτες του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά την παρουσίαση του από τον πρόεδρο Γιοζίπ Μαρία Μπαρτομέου. "Ευχαριστώ τον πρόεδρο, το Δ.Σ και τον τεχνικό διευθυντή για την εμπιστοσύνη. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση, ελπίζουμε να την απολαύσουμε όλοι. Θα ήθελα να κάνουμε όλοι ο,τι μπορούμε να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη και να κάνουμε αυτή την ομάδα μεγαλύτερη από ο,τι ήδη είναι",

2017 06 01T110709Z 455360101 RC11F5293430 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN FCB VALVERDE


(Ο Μπαρτομέου (αρ.) υποδέχεται τον Βαλβέρδε - Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Για τη συνύπαρξη του με το Λίονελ Μέσι ο Βαλβέρδε φάνηκε να γνωρίζει ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχημένη θητεία του. "Είναι τύχη για μένα που θα προπονώ τον Λέο Μέσι. Είναι μοναδική εμπειρία να προπονώ τον καλύτερο παίκτη που έχω δει ποτέ. Νομίζεις ότι έρχεται η στιγμή που φτάνει στην κορυφή, αλλά την επόμενη μέρα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Η σκέψη μου είναι να βοηθήσω να βελτιωθεί ή να παραμείνει ως έχει και να απολαύσω να είμαι μαζί του. Ο Μέσι είναι καθοριστικός όταν αγωνίζεται, όπου αγωνίζεται. Προς το παρόν, μπορούσα να τον απολαύσω από μέσα, επειδή ποτέ δεν είχα παίκτη που να μπορεί να κρίνει μόνος του έναν αγώνα. Είναι αλήθεια ότι αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για την υπόλοιπη ομάδα, αλλά το κάνει με θετικό τρόπο. Νομίζω ότι πρόθεσή του είναι να μείνει εδώ και να είναι χαρούμενος. Εάν οι άνθρωποι γύρω μου είναι αισιόδοξοι γι' αυτό, είμαι κι εγώ".

Αίσθηση πορκάλεσε το γεγονός ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δηλώσεις του στο πέρασμα του από το Ελληνικό πρωτάθλημα, του Έλληνες φιλάθλους και στο γεγονός ότι θα ήθελε να ξαναδουλέψει στη χώρα μας. "Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που σημαίνει πολλά για μένα. Νόμιζα ότι θα κάτσω για πολύ λίγο, αλλά ήμουν εκεί για τρία χρόνια. Γνώρισα έναν υπέροχο σύλλογο, και έναν υπέροχο κόσμο, όπως ο Ελληνικός. Πάντα αναρωτιέμαι εάν θα επιστρέψω εκεί, όμως τώρα είμαι στην Μπαρτσελόνα. Θα δούμε. Ξέρω ότι πλέον θα υπάρχουν ακόμα περισσότεροι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα".

2017 06 01T103925Z 346368907 RC16FC5DBEA0 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN FCB VALVERDE


(Και επίσηαμ πια στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε - Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Η νέα "στολή εργασίας"

Παράλληλα η Μπαρτσελόνα έβγαλε σε κυκλοφορία τις νέες εμφανίσεις του συλλόγου για τη σεζόν 2017-2018. Αυτή φέρνει λίγο σε εκείνη του 2011/12 καθώς οι ρίγες είναι λεπτές προς τα άκρα και μεγαλώνουν όσο συγκλίνουν στο κέντρο του στήθους.

Επιπλέον άλλαξε και ο χορηγός του συλόγου, αφού ολοκληρώθηκε η συμφωνία με αεροπορική εταρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ