ΣΠΟΡ

NBA: Και άλλες διακρίσεις για το Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

NBA: Και άλλες διακρίσεις για το Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
Στους κορυφαίους της χρονιάς του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο Reuters / Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Η σεζόν των  Μπακς έχει τελειώσε εδώ και καιρό, όμως οι διακρίσεις στο NBA για το Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν σταματούν. Ο Giannis είναι υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. Την ίδια ώρα στο Μιλγουόκι ετοιμάζεται να μεγαλώσει η Ελληνική παροικία με την προσθήκη του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν

Το NBA διοργανώνει διαγωνισμό για τους κορυφαίους της σεζόν, σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο TNT. Μία από τις κατηγορίες είναι εκείνη του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς 2016-2017 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους τρεις φιναλίστ. Μετά την επιλογή του στη βασική 5άδα του All Star Game, αυτή είναι μία ακόμη αναγνώριση των ικανοτήτων του.

2016 12 03T223604Z 396547409 NOCID RTRMADP 3 NBA BROOKLYN NETS AT MILWAUKEE BUCKS


(Ένα ακόμη βραβείο διεκδικεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη συμμετοχή του στο All Star Game - Πηγή: Reuters / Benny Sieu-USA TODAY Sports)

Μαζί με τον Greek Freak το βραβείο θα διεκδικήσουν ο Ρούντι Γκομπέρ της Γιούτα και ο Νίκολα Γιόκιτς του Ντένβερ, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται σε ένα λαμπερό σόου, που θα φιλοξενήσει η Νέα Υόρκη στις 26 Ιουνίου.

Στα NBA Awards υπάρχουν ακόη κατηγορίες για τον MVP, τον κορυφαίο προπονητή, το ρούκι της χρονιάς, τον αμυντικό της χρονιάς και τον καλύτερο 6ο παίκτη.

Το σόου Αντετοκούνμπο δε σταματά

Οι Μιλγούοκι Μπακς φροντίζουν όλο αυτό το διάστημα να δίνουν την ευκαιρία στους φιλάθλους να μην ξεχνούν τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έφεραν την ομάδα στον πρώτο γύρο των playoffs. Η μίνι-ταινία του Giannis για τη σεζόν 2016-17 τα έχει όλα.

2016 12 13T033155Z 1159146208 NOCID RTRMADP 3 NBA MILWAUKEE BUCKS AT TORONTO RAPTORS


(Giannis Show στο Μιλγουόκι - Πηγή: Reuters / Dan Hamilton-USA TODAY Sports)

This is why we play είναι το φετινό σλόγκαν του NBA και οι στιγμές του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εντός και εκτός παρκέ, εκφράζουν άριστα το πνεύμα του Αμερικανικού μπάσκετ.

Και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Μιλγουόκι

Η Ελληνική παροικία πάντως είναι έτοιμη να υποδεχθεί στην πόλη του Μιλγουόκι ένα ακόμη μέλος. Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε προπονήσεις με τους Μπακς όλο αυτό το διάστημα. Τα "ελάφια" αναζητούν αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια και η παρουσία του Έλληνα γκαρντ στο Final-4 του NCCA έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, ώστε να εξετάσουν την πιθανότητα να τον επιλέξουν στο draft.

2017 03 24T010127Z 2093123208 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL NCAA TOURNAMENT MIDWEST REGIONAL OREGON VS MICHIGAN


(Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σε δράση με τη φανέλα των Oregon Ducks - Πηγή: Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports)

"Έχω μάθει πολλά από το Γιάννη και στο σουτ, κυρίως όμως στη νοοτροπία" λέει ο Ντόρσεϊ για τη συνύπαρξη του με τον Αντετοκούνμπο στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας. "Είναι σπουδαίο αν θα έχω την ευκαιρία να παίξω για τους Μπακς, μαζί με το Γιάννη. Εγώ είμαι έτοιμος να προσφέρω σκορ με το σουτ μου. Έχω δουλέψει πολύ και πλέον μου βγαίνει αυθόρμητα στο παιχνίδι, δεν έχω καθόλου πίεση".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ