ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: Μόνος αμφίβολος ο Μπουρούσης στο 4ο τελικό των «αιωνίων»

Α1 μπάσκετ: Μόνος αμφίβολος ο Μπουρούσης στο 4ο τελικό των «αιωνίων»
Την Πέμπτη ο κρίσιμος 4ος τελικός "αιωνίων" της Α1 μπάσκετ EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ, που θα γίνει την Πέμπτη (21.00) στο ΟΑΚΑ. Η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση θα κριθεί τελευταία στιγμή, ενώ πάνοπλος θα είναι ο Ολυμπιακός, που τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή για τα γεγονότα του 3ου αγώνα στο ΣΕΦ την Κυριακή.

Οι πόνοι στη μέση συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον Γιάννη Μπουρούση, που έβγαλε πάντως μέρος της σημερινής (7/6) προπόνησης του Παναθηναϊκού Superfoods. Η συμμετοχή του θα κριθεί τελευταία στιγμή καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει όλα τα όπλα στο πιο καθοριστικό ματς της σειράς, αφού οι "πράσινοι" είναι πίσω στο σκορ με 2-1 και μόνο με νίκη θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στον τελευταίο 5ο τελικό.

4151064


(Ο Μπουρούσης τραυματίστηκε στη μέση στον γ τελικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο ΟΑΚΑ ήταν από νωρίς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που βρέθηκε μετά από καιρό στο πλευρό της ομάδας του.

Άπαντες παρόντες στον Ολυμπιακό

Προβλήματα τραυματισμού αντιμετώπιζαν και οι Παπανικολάου (ράχη) και Γκριν (τενοντίτιδα στον αχίλλειο), όμως τα ξεπέρασαν και προπονήθηκαν κανονικά ενόψει του αγώνα, που μπορεί να δώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή μέσα στην έδρα του "αιωνίου αντιπάλου".

4151244


(Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Παπανικολάου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι διαιτητές του τελικού

Παρουσία και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έγινε η κλήρωση και για τους διαιτητές του 4ου αγώνα. Αναστόπουλος, Γ. Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος, θα έχουν το δύσκλο έργο. Αν χρειαστεί και 5ο ματς για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2016-2017, πιθανότατα θα γίνει ορισμός (όπως ενημέρωσε η ΚΕΔ) το μεσημέρι της Παρασκευής. Αυτό θα είναι το πρώτο "ντέρμπι αιωνίων" που θα σφυρίξουν οι Γ. Πουρσανίδης και Ανδρικόπουλος!

4151263


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Μία αγωνιστική τιμωρία στον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν και με μία αγωνιστική (και πρόστιμο) για τα όσα έγιναν στον 3ο τελικό του ΣΕΦ την Κυριακή. Θα την εκτίσουν όμως την επόμενη σεζόν. Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

"Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ΕΥΡΩ, ήτοι συνολικά δύο επιπλήξεις και συνολικό χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οχτακοσίων (2.800,00) ΕΥΡΩ,,

β) για επεισόδια στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά τη διενέργεια αθλητικής εκδήλωσης (κατά τη διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν την έναρξη ή αμέσως μετά τη λήξη αυτού), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ,

γ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (επεισόδια στα αποδυτήρια) αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων 2.000,00) ΕΥΡΩ και

δ) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας, χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 4-6-2017".

4151105 1


(Το φινάλε του γ τελικού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ