ΣΠΟΡ

Η εθνική του 2004 και ο Ρεχάγκελ ξανά στο γήπεδο

Η εθνική του 2004 και ο Ρεχάγκελ ξανά στο γήπεδο
Οι "θρύλοι του 2004" και η Ίντερ στο Παγκρήτειο EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Το Παγκρήτειο στάδιο και οι φίλαθλοι της Κρήτης επεφύλαξαν την καλύτερη υποδοχή στην εθνική ομάδα του 2004 και τους παλαίμαχους της Ίντερ. Περισσότεροι από 15 χιλιάδες φίλαθλοι έδωσαν «Όραμα Ελπίδας» και τίμησαν τους ποδοσφαιριστές, που χάρισαν στη χώρα μας την κορυφαία αθλητική της στιγμή.

Σα να μην πέρασε μία ημέρα ο Όττο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης έστησαν την ομάδα, που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της Ίντερ. Κυκλοφόρησε την μπάλα και δημιούργησε αρκετές τελικές (σε ένα νέο και χορταστικό στυλ παιχνιδιού), κρατώντας μακριά από την εστία τους νερατζούρι.

4153188


(Τελευταίες οδηγίες του Ρεχάγκελ και του Τοπαλίδη στο Σεϊταρίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Ακόμη και μετά τον τραυματισμό του Χαριστέα (που ήταν ο κύριος εκφραστής στις τελικές της εθνική) και την αναγκαστική αλλαγή με τον Καφέ, οι διεθνείς δεν άλλαξαν φιλοσοφία αναζητώντας πλέον τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

4153190


(Ο Χαριστεας προσπαθεί να περάσει από τον Ματεράτσι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Ένα φάουλ του Τσιάρτα πέρασε σύρριζα από το δοκάρι του Τόλντο. Ο Καραγκούνης με το γνωστό πείσμα του. Ο Μπασινάς με το Νταμπίζα άνετα έπαιζαν ακόμη και σήμερα.

Στο μοναδικό λάθος της Ελληνικής άμυνας στο 38, ο Σουαζό βρήκε μπαλιά-τρύπα ανάμεσα σε Δέλλα και Νταμπίζα και ο Χαλκιάς είδε την μπάλα στην εστία του από το τελείωμα του Καλόν (πρώην παίκτη της ΑΕΚ).

4153201


(Μεγάλο πάθος από τον αρχηγό της εθνικής Γιώργο Καραγκούνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Στο β μέρος η εθνική όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με Καραγκούνη και Τσιάρτα να δοκιμάζουν τον Φρέι (δυο φορές μάλιστα ο γκολκίπερ της Ίντερ σταμάτησε το αριστερό πόδι του el mago).

4153204


(Ο Καραγκούνης συγχαίρει το σκόρερ της εθνικής Κώστα Κατσουράνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Νικήθηκε όμως στο 51 με τον Κατσουράνη να σκοράρει και να δείχνει το όνομα του (στον κλασσικό «πανηγυρισμό Κατσούρ») στον κόσμο που τον αποθέωσε.

2 4153195


(Κατάμεστο το Παγκρήτειο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Η Ίντερ ενισχύθηκε και με τον Καραγκούνη στο β μέρος (με τον Ρεχάγκελ να γίνεται έξαλλος γιατί κανείς δεν τον είχε ενημερώσει και δε θα έδινε την άδεια του για κάτι τέτοιο). Τα «μπλε και μαύρα» φόρεσε ο Γεωργάτος στο α ημίχρονο, ενώ για λίγα λεπτά στο τέλος έπαιξε και ο Χούτος.

Με το ισόπαλο 1-1 στα 80 λεπτά του αγώνα, ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτυ. Ο Φρέι σταμάτησε το 2ο κτύπημα του Γεωργιάδη και είδε την 4η εκτέλεση του Καφέ να πηγαίνει άουτ για το τελικό 2-4 της Ιντερ (Μπασινάς και Παπαδόπουλος ευστόχησαν για την εθνική μας).

4153097


(Οι δύο αρχηγοί Ζανέτι και Ζαγοράκης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Χαλκιάς, Σεϊταρίδης (44 Γεωργιάδης), Νταμπίζας (46 Καψής), Δέλλας, Φύσσας (46 Λάκης), Ζαγοράκης (46 Κατσουράνης), Μπασινάς, Καραγκούνης (65 Ζαγοράκης), Τσιάρτας, Παπαδόπουλος, Χαριστέας (19 Καφές) ήταν οι διεθνείς που αγωνίστηκαν ενώ στον πάγκο έμειναν οι τραυματίες Νικολαΐδης, Βενετίδης και Γιαννακόπουλος.

4153089


(Γιαννακόπουλος, Νικολαϊδης, Βενετίδης και Κατσουράνης στον πάγκο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Απουσίαζαν οι Νικοπολίδης, Γκούμας, Κατεργιανάκης και Βρύζας καθώς οι τρεις πρώτοι έχουν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα ως προπονητές και ο Βρύζας ως υπεύθυνος Εθνικών ομάδων.

Όλοι όσοι έκαναν δηλώσεις είχαν να πουν ένα καλό λόγο στον κόσμο, που στήριξε το Ίδρυμα για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Και κυρίως χάρηκε για μια ακόμη φορά τους «θριαμβευτές της Πορτογαλίας».

2 4153100


(Η αρχική 11άδα της εθνικής - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ