ΣΠΟΡ

Premier League: «Τέλος» ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τη Γιουνάιτεντ (vid)

Premier League: «Τέλος» ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τη Γιουνάιτεντ  (vid)
Η Μάντσεστερ Γ. δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς Action Images via Reuters / Henry Browne Livepic

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν συμπεριέλαβε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη λίστα με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών για την επόμενη σεζόν. Ο Σουηδός σταρ επομένως είναι ελεύθερος μετά τις 30 Ιουνίου, όταν και ολοκληρώνεται το τρέχον συμβόλαιο του. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πάντως ότι θα αποχαιρετήσει το Μάντσεστερ. Την ίδια ώρα αναστάτωση έχει προκαλέσει το "διαζύγιο" Ντιέγκο Κόστα-Τσέλσι.

"Αποχαιρετά" το Μάντσεστερ ο Ζλάταν

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τη Μάντσεστερ Γιουν. πέρυσι το καλοκαίρι είχε διάρκεια 1 έτους με οψιόν για ένα ακόμη. Μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του ήταν σίγουρο ότι οι "μπέμπηδες" θα ενεργοποιούσαν την οψιόν, αφού ο Ζλάταν ήταν καθοριστικός για την ομάδα.

2016 08 27T180129Z 115322489 MT1ACI14591004 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND HLL MUN


(Ρούνεϊ (αρ.) και Ιμπραΐμοβιτς (δ.) πιθανότατα δε θα συνεχίσουν στη Μάντσεστερ Γ. - Πηγή: Images via Reuters / Lee Smith Livepic)

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και με τα νέα του σοβαρού τραυματισμού του, η Γιουνάιτεντ δε θα μπορούσε να το πράξει, αφού η επιστροφή του στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνει τα Χριστούγεννα. Λογικά λοιπόν δεν τον δήλωσε στα συμβόλαια της ομάδας, για την επόμενη σεζόν από το υπάρχον ρόστερ (όπως προβλέπει ο κανονισμός της Premier League).

2016 07 30T162336Z 112897416 MT1ACI14491673 RTRMADP 3 SOCCER FRIENDLY


(Ο Ζλάταν πρόλαβε σε ένα χρόνο να γίνει ο αγαπημένος των οπαδών της Γιουνάιτεντ - Πηγή: Action Images via Reuters / Henry Browne Livepic)

Η κίνηση αυτή της Γιουνάιτεντ ερμηνέυτηκε από πολλούς ως το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών. Όμως ο Ζλάταν συνεχίζει την αποθεραπεία του στο Κάριγγκτον (προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ) και αυτό θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του συμβολαίου του. Μάλιστα ανέβασε και ένα μικρό βίντεο, όπου ήδη κλωτσά μπάλα με το σχόλιο: "η επαφή με την μπάλα δε χάνεται. Το λιοντάρι δεν επανέρχεται με ανθρώπινους ρυθμούς", δείχνοντας φανερά τη διάθεση του να πατήσει χορτάρι σε χρόνο ρεκόρ.

https://www.instagram.com/p/p

Κάποιοι λοιπόν εκτιμούν ότι η Γιουνάιτεντ θα επανεξετάσει τη θέση της μόλις φανεί ξεκάθαρα η αγωνιστική κατάσταση του Ιμπραΐμοβιτς, ώστε να του προσφέρει νέο συμβόλαιο ως free agent. Βέβαια ελοχεύει ο κίνδυνος να τον "κλέψει" άλλος σύλλογος, αλλά ο πεισματάρης Σουηδός είναι βέβαιο ότι θα θελήσει να εξαντλήσει την πιθανότητα να επιστρέψει με τη φανέλα της Μάντσεστερ.

Σάλος με το SMS του Κόντε στον Ντιέγκο Κόστα

Το 2ο θέμα συζήτησης στο Νησί είναι αυτές τις ώρες και η κόντρα Ντιέγκο Κόστα-Αντόνιο Κόντε με τον Ιταλό τεχνικό να μην περιλαμβάνει στα σχέδια του τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

2017 05 27T182336Z 529114116 RC1BF5BFA400 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND ARS CHE FINAL


(Η τελευταία χειραψία Κόντε-Ντιέγκο Κόστα στον τελικό του FA Cup - Πηγή: Action Images via Reuters / Lee Smith)

Ο Ντιέγκο Κόστα είναι έξαλλος γιατί το έμαθε (όπως υποστηρίζει) με ένα SMS στο κινητό του. Μάλιστα η AS αποκαλύπτει σήμερα και το κείμενο: "Γεια σου Ντιέγκο, ελπίζω να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ για τη σεζόν που περάσαμε μαζί. Καλή τύχη για τον επόμενο χρόνο, αλλά δεν είσαι στα πλάνα μου".

Ο επιθετικός της Τσέλσι έχει ζητήσει εξηγήσεις από τη διοίκηση της Τσέλσι, που πάντως κατέθεσε κανονικά το συμβόλαιο του στη λίστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ