ΣΠΟΡ

Ιστιοπλοΐα: Χρυσό Μάντης-Καγιαλής και ασημένιο η Καραχάλιου στο Π.Κ. (vid)

Ιστιοπλοΐα: Χρυσό Μάντης-Καγιαλής και ασημένιο η Καραχάλιου στο Π.Κ. (vid)
Χρυσό μετάλλιο οι Μάντης-Καγιαλής στο Παγκόσμιο Κυπελλο της Ιστιοπλοΐας ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LUIS TEJIDO

Ο τελικός της σειρά των αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας, ολοκληρώθηκε με δύο μετάλλια για τα Ελληνικά χρώματα. Οι Μάντης-Καγιαλής ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 470 και η Καραχάλιου ήταν 2η στα Radial.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μπήκαν στην κούρσα των μεταλλίων, όντας το απόλυτο φαβορί για το χρυσό στα 470 και επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους.

Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο τερμάτισαν στην έκτη θέση και με συνολικά 36 βαθμούς ποινής κατέκτησαν την πρώτη θέση. Δεύτεροι ήταν οι Μπάργκερ και Μαχρ από την Αυστρία με 42 β.π. και τρίτοι οι Ιταλοί Φεράρι και Καλάμπρο που κέρδισαν την κούρσα των μεταλλίων και τους βαθμούς για το χάλκινο με 43.6.

18095628


(Στιγμιότυπο από την κούρσα μεταλλίου στα 470 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LUIS TEJIDO)

Η Βασιλεία Καραχάλιου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα Radila τερματίζοντας 2η στην κούρσα μεταλλίου, στην οποία μπήκε από την 4η θέση. Η Βελγίδα Βαν Άκερ είχε κλειδώσει πριν τον αγώνα το "χρυσό" και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε το ιδανικό αφήνοντας πίσω της τις Πλάσερ και Ριντόν, που προηγούντο.

18095549


(Στο βάθρο η Βασιλεία Καραχάλιου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LUIS TEJIDO)

Ο τελικός της σειράς των αγώνων φιλοξενήθηκε στο Σαντατέρ της Ισπανίας με περισσότερους από 250 αθλητές (43 χώρες), που διαγωνίστηκαν σε 10 Ολυμπιακές κλάσεις σκαφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ