ΣΠΟΡ

Το «αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο» το Σεπτέμβριο στην Αμοργό (vid)

Το «αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο» το Σεπτέμβριο στην Αμοργό (vid)

Η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης «The Authentic Big Blue» που θα φιλοξενηθεί στην Αμοργό από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 έφερε μνήμες από την ταινία Le Grand Bleu-Το απέραντο γαλάζιο του Λυκ Μπεσόν που έκανε διάσημο ανά την υφήλιο το νησί των Κυκλάδων στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

29 χρόνια αργότερα στα νερά που βούτηξαν ο Ζακ Μαγιόλ και ο Έντσο Μολινάρι (οι ήρωες της ταινίας, που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή των παγκόσμιων πρωταθλητών ελεύθερης κατάδυσης Ζακ Μαγιόλ και Έντσο Μαγιόρκα) κορυφαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα βάθη του Αιγαίου.

(Πηγή: You Tube)

Οι αγώνες ελεύθερης κατάδυσης θα φιλοξενηθούν στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Αννας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

https://www.instagram.com/p/p

Ανάμεσα στις ξένες συμμετοχές ξεχωρίζουν εκείνες των παγκόσμιων πρωταθλητών, Ελβετού Πασκάλ Μπέργκερ και της Ναταλία Ζαρκόβα από την Ουκρανίας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και υπό την εποπτεία της AIDA Hellas, μέλους της διεθνούς Ομοσπονδίας ελεύθερης κατάδυσης. Η μικρή εξέδρα θα βρίσκεται σε απόσταση 0,5 μιλίων από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και οι δύτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε βάθος 150 μέτρων.

(Πηγή: You Tube / Natalia Zharkova)

Τη διοργάνωση θα τιμήσουν ακόμη με την παρουσία τους, ο διάσημος συνθέτης Eric Serra που εμπνεύστηκε τη μουσική της ταινίας «Le Grand Bleu» και ο ηθοποιός Gregory Forstner που υποδύθηκε τον Enzo Maiorca σε νεαρή ηλικία.

https://www.instagram.com/p/p

Παράλληλα με τη διοργάνωση, θα διεξαχθούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού» που σκοπό έχουν να αναδείξουν την τοπική κουζίνα και να διευρύνουν την τουριστική περίοδο στο νησί. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τη φόρμα συμμετοχής για τους τολμηρούς, μπορεί κανείς να δει στη σελίδα της διοργάνωσης, που γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

(Μιλούν κατά σειρά: Λευτέρης Καραϊσκος (Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμοργού), Χρήστος Παπαδόπουλος (Αντιπρόεδρος ΑΙDA Hellas), Νίκος Δαδίτσιος (Υπεύθυνος «Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού), Νίκος Δεληγιάννης (Διεθνής παίκτης υδατοσφαίρισης, Πρεσβευτής Authentic Big Blue), Αλέξανδρος Παπανδρέου (Σεφ), Τζάκομο Ντεμόλα (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ψαροντούφεκου με Ελεύθερη Κατάδυση), Αννα Γιαννακού – Πάσχου (Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Αμοργίνων))

ΔΗΜΟΦΙΛΗ