ΣΠΟΡ

Αποθέωση για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και την εθνική του 2005!

Αποθέωση για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και την εθνική του 2005!
Τεράστια επιτυχία το AntetokounBros event στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία της εθνικής ομάδας του 2005. EUROKINISSI / MOTION TEAM

Απόλυτη επιτυχία είχε το πρώτο εφετινό AntetokounBros Event που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν οι διοργανωτές, αλλά την παράσταση έκλεψαν οι διεθνείς της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2005 και δευτεραθλήτριας κόσμου το 2006 με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ζήσης, Χατζηβρέττας, Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Κακιούζης, Παπαδόπουλος και Ντικούδης (απουσίαζαν Σπανούλης, Φώτσης και Μπουρούσης) βρέθηκαν και πάλι στο παρκέ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το Λευτέρη Κακιούση να δίνουν τις εντολές από τον πάγκο.

4161379


(Η εθνική του 2005 με τον Παναγιώτη Γιαννάκη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Μπορεί η ομάδα των αδελφών Αντετοκούνμπο (Καρτερολιώτης, Γκίκας, Κουρέπης, Σεργιένκο, Σαλούστρος, Τσιλιγκίρης, Καμπερίδης, Γούλας, Γαρμπής, Τρικαλιώτης ήταν οι υπόλοιποι παίκτες με προπονητή τον Τάκη Ζήβα) να ήταν πιο νεανική και αθλητική, όμως τα βρήκε σκούρα.

4161428


(Ιπτάμενος Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο Giannis και ο Thanasis κάρφωναν και σκόραραν στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά η αγαπημένη εθνική είχε απαντήσεις (και καρφώματα με Ντικούδη-Τσαρτσαρή).

18126849


(Καλάθι του αρχηγού Κακιούζη υπό το βλέμμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ)

Αποθέωση για Διαμαντίδη

Τα πάντα όμως επισκίασε η επιστροφή στη δράση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και το σύνθημα «Διαμαντίδης οε, οε, οε» ακούστηκε και όταν σκόραρε με τρίποντο, αλλά και όταν αστόχησε στο τελευταίο σουτ: με το σκορ στο 109-107 η τελευταία επίθεση πήγε στο Ζήση, αυτός βρήκε τον 3D, που πήρε το τρίποντο (όπως το 2005)...

4161390


(Αποθέωση στο Αλεξάνδρειο για τον Διαμαντίδη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Το καλάθι αυτή τη φορά δεν μπήκε, όμως ο κόσμος αποθέωσε τον «Μήτσο». Ήταν σα να μην έφυγε μια ημέρα από τα παρκέ (κλείνει 1 χρόνο που αποσύρθηκε).

4161631


(Στην αγκαλιά του Λάζαρου Παπαδόπουλου ο Δημήτρης Διαμαντίδης - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Μήνυμα αγάπης

«Είμαστε όλοι αδέλφια» ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης και ο Γιάννης με το Θανάση Αντετοκούνμπο φρόντισαν να περάσει σε όλο τον κόσμο.

4161362


(Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνουν το μήνυμα της διοργάνωσης - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Τα εκατοντάδες μικρά παιδιά είχαν ένα τεράστιο χαμόγελο. Τα παιδιά με τα καροτσάκια, που έδωσαν αγώνα μπάσκετ επίδειξης, ένιωσαν την αγάπη και την επιβράβευση όλου του κόσμου.

4161354


(Μήνημα ζωής από τους αθλητές με καρότσι - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Το τζάμπολ του αγώνα έκανε ο Πατήρ Αντώνιος από την "Κιβωτό του Κόσμου", που έχει αγκαλιάσει τα μικρά παιδιά.

Συγκινητική στιγμή όταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έβγαλε τα παπούτσια του και τα έδωσε στο «μικρό Γιαννάκη», γνωστό οπαδό του ΠΑΟΚ, που δεν χάνει παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, παρά τα προβλήματα υγείας. Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα με έναν ακόμη μικρό φίλο ο Γιάννης.

4161578


(Η συγκινητική χειρονομία του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Δώρα πολλά, αυτόγραφα, διασκέδαση με τους ξεχωριστούς διαγωνισμούς. Και κυρίως ένα αίσθημα υγείας, που λείπει από την Ελληνική κοινωνία και τα γήπεδα στις αναμετρήσεις των «μεγάλων» σε όλα τα αθλήματα.

4161594


(Όλα τα μικρά παιδιά βρέθηκαν στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη Κυριακή 25/6 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Και η εθνική ομάδα του 2005 θα είναι εκεί για να πάρει τη δική της αγωνιστική ρεβάνς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ