ΣΠΟΡ

Το «κόλπο του αιώνα» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ

Το «κόλπο του αιώνα» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ
Έτοιμος να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Μάντσεστερ Γ. ο Κριστιάνο Ρονάλντο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DANIEL DAL ZENNARO

Οργιάζουν τα δημοσιεύματα του Αγγλικού Τύπου για επικείμενη συμφωνία του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουν., μετά τη δημοσιοποίηση των τάσεων φυγής του CR7 από τη Ρεάλ Μ.

Όλα ξεκίνησαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για υπόθεση φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Με την άφιξη της εθνικής Πορτογαλίας στη Ρωσία για το Confederations Cup, άρχισαν τα δημοσιεύματα για διάθεση του να μην επιστρέψει στη Μαδρίτη.

18109297


(Με την κίνηση αυτή απάντηση ο Κριστιάνο σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υπόθεση φοροδιαφυγής - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDRE KOSTERS)

Όπως ήταν λογικό οι φήμες φούντωσαν. Ο Ισπανικός και ο Πορτογαλικός Τύπος επικαλούνταν πηγές κοντινές στον παίκτη για καθημερινές αποκαλύψεις, αλλά και δυσφορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

17274043


(Από τις αγκαλιές πέρυσι με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μ. Φλορεντίνο Πέρεθ, στην κρίση του καλοκαιριού του 2017 ο Κριστιάνο με το μαδριλένικο σύλλογο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGIO BARRENECHEA)

Στο χορό μπήκε πλέον για τα καλά και ο Αγγλικός Τύπος, αφού η Μάντσεστερ Γιουν. είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες της Ευρώπης (μαζί με την Παρί και τη Μπάγερν, που επίσης αναφέρθηκαν στα ρεπορτάζ), που θα μπορούσαν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις για το «deal του αιώνα».

5151087


(Ο Κριστιάνο σκοράρει με τη φανέλλα της Μάντσεστερ Γ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANITA MARIC)

Εκατομμύρια στα πόδια του Κριστιάνο

Καμμία ομάδα δεν μπορεί προφανώς να καλύψει τη ρήτρα του 1 δις που έχει το συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο και είναι σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου: 200 εκατ. € και το Νταβιντ ντε Χέα, που κοστολογείται πάνω από 40 εκατ. Ένα πακέτο ικανό να κάμψει τις αντιρρήσεις της Ρεάλ Μ., που αναζητά ρευστό για την απόκτηση του Εμπαπέ (Μονακό) και του Αζάρ (Τσέλσι).

4945321


(Μετά από 8 χρόνια ο Κριστιάνο "προβάρει" και πάλι τη φανέλλα της Μάντσεστερ Γ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANITA MARIC)

Μαζί με τα 30 εκατ. € ετήσιες απολαβές στον παίκτη, οι «μπέμπηδες» ευελπιστούν ότι θα πετύχουν την επιστροφή του 8 χρόνια μετά την μετακίνηση των 100 εκατ. € στη Μαδρίτη.

Ο παράγοντας Ζλάταν

Σύμφωνα με τη SUN, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «έπεισε» τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ για την πραγματοποίηση της συμφωνίας. Όχι βέβαια μιλώντας, αλλά με την παρουσία του στο γήπεδο (πριν τον τραυματισμό του) αποδεικνύοντας ότι για τους καλογυμνασμένους και αθλητικούς σούπερ σταρ (όπως ο Κριστιάνο) η ηλικία (ο Πορτογάλος είναι 32) δεν παίζει ρόλο.

13349909


(Ο Ζλάταν "φέρνει" τον Κριστιάνο στη Γιουνάιτεντ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARIO CRUZ)

Η Γιουνάιτεντ έχει επιπλέον εξασφαλίσει στο μπάτζετ πάνω από 20 εκατ. € (που έδινε στο Σουηδό), ενώ θα εξοικονομήσει επιπλέον χρήματα και με την αποδέσμευση του Ρούνεϊ.

5276107


(Όλα δείχνουν ότι Ρούνεϊ και Κριστιάνο δεν θα είναι συμπαίκτες, εφόσον ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του CR7 στη Γιουνάιτεντ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DANIEL DAL ZENNARO)

CR7: «δε γυρνάω στη Μαδρίτη»

Στον Αγγλικό Τύπο υπάρχουν σήμερα δημοσιεύματα και για το τι είπαν Ζιντάν και Κριστιάνο σε τηλεφωνική συνομιλία τους, σε μια προσπάθεια του Γάλλου τεχνικού να τον μεταπείσει.

2017 06 03T214315Z 139527795 MT1ACI14802374 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS FINAL


(Καθοριστικό για να συνεχίσει να έχει επιτυχίες η Ρεάλ φέρεται να θεωρεί τον Κριστιάνο ο Ζιντάν - Πηγή: Reuters / Eddie Keogh Livepic)

«Δεν είναι μόνο τα γκολ, που έχουμε ανάγκη. Είναι το πνεύμα του νικητή, που χρειαζόμαστε» φέρεται να είπε ο Ζιζού στον Πορτογάλο, που όμως ήταν ανένδοτος.

17124699


(Στιγμιότυπο από προπόνηση της Ρεάλ Μ. με το Ζιντάν να δίνει οδηγίες - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / INA FASSBENDER)

«Δεν επιστρέφω. Στη Μαδρίτη με αντιμετωπίζουν ως εγκληματία, ο Τύπος, ο κόσμος, όλοι» ήταν η απάντησή του, που μετέφερε και στον αρχηγό της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος, που επίσης επιχείρησε να τον μεταπείσει.

Και Κριστιάνο και Μοράτα

Μαζί με τον Κριστιάνο, η Γιουνάιτεντ θα κάνει και ξεχωριστή προσφορά για τον Άλβαρο Μοράτα, ύψους 100 εκατομμυρίων, καθώς ο διεθνής επιθετικός είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχή του.

2016 08 27T200014Z 1597740147 S1AETXXGAOAB RTRMADP 3 SOCCER SPAIN


(Εκτός Μαδρίτης αναζητά το μέλλον του και ο Άλβαρο Μοράτα - Πηγή: Reuters / Andrea Comas)

Μάλιστα η SUN υποστηρίζει ότι έχει συμφωνήσει σε όλα για το δικό του συμβόλαιο, που θα είναι διάρκειας 5 ετών και θα αγγίξει συνολικά τα 100 εκατ. €.

12348102


(Οι σχέσεις Μουρίνιο-Κριστιάνο θα παίξουν ρόλο σε πιθανή συμφωνία της Γιουνάιτεντ με τον παίκτη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / CABALAR)

Εάν ολοκληρωθούν οι συμφωνίες των συλλόγων, τότε θα επιστρατευθεί ο Πορτογάλος σούπερ ατζέντης Ζόρζε Μέντες για να λειάνει τις όποιες αντιπαραθέσεις του Ζοσέ Μουρίνιο με τους δύο παίκτες (κυρίως με τον Κριστιάνο) αφού είναι ο κοινός τους εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ