ΣΠΟΡ

Cheerleading: Χορός, θέαμα και διασκέδαση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (pic&vid)

Cheerleading: Χορός, θέαμα και διασκέδαση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (pic&vid)
Πολύ κέφι και χορός από τις ομάδες του Cheerleading που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΤ-ΕΟΧ (Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading)

Με τεράστια επιτυχία στο οργανωτικό κομμάτι και εντυπωσιακές επιδόσεις των αθλητών, διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά και το πρωτάθλημα OPEN Cheerleading. Το θέαμα από τις χορογραφίες ήταν εντυπωσιακό, ενώ το θερμότερο χειροκρότημα του κόσμου πήρε δύο ομάδες ΑμεΑ που έστειλαν μήνυμα ζωής με τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1.300 αθλητές και αθλήτριες του τσιρλίντινγκ, από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να δώσουν έξτρα ώθηση στο άθλημα, που πλέον έχει και επίσημα αναγνωρισμένη Ομοσπονδία.

f2 6o open cheer 19 6 17


(Οι αθλητές και οι αθλήτριες στο κλειστό του Π. Φαλήρου - Πηγή: ΕΟΤ-ΕΟΧ (Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading))

Όλες οι ηλικίες, πολύχρωμες ενδυμασίες, εντυπωσιακές χορογραφίες και η μουσική κυριάρχησαν το διήμερο της διεξαγωγής των αγώνων στο κλειστό, με τη μαζική προσέλευση όχι μόνον των συγγενών των αθλητών, αλλά και φίλων του αθλήματος.

f3 6o open cheer 19 6 17


(Οι μικρές πρωταγωνίστριες του πρωταθλήματος γεμάτες ενθουσιασμό - Πηγή: ΕΟΤ-ΕΟΧ (Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading))

Με τη διεξαγωγή του πρώτου πανελληνίου πρωταθλήματος, προέκυψε και η σύνθεση της εθνικής ομάδας, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το διήμερο 24/25 Ιουνίου στην Πράγα.

(Πηγή: You Tube)

Η παρουσία 5 κριτών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ICU εξασφάλισε και το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων, με την εθνική προπονήτρια Βάσια Τσουλαρίδη να είναι η μεγάλη νικήτρια, καθώς σε 14 συμμετοχές κατέκτησε 14 μετάλλια (7 χρυσά, 5 αργυρά και 2 χάλκινα).

f6 panellinio 2017 18 6 17


(Ομάδες από όλη την Ελλάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα - Πηγή: ΕΟΤ-ΕΟΧ (Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading))

(Πηγή: You Tube)

«Είμαι ενθουσιασμένη με τις επιδόσεις των ομάδων μου. Τόσο οι Greek Drops, όσο και οι Αμαζόνες Βάρης και Ηλιούπολης κατάφεραν να διακριθούν, να ξεχωρίσουν και με έκαναν πολύ περήφανη. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο Ευρωπαϊκό το οποίο διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στην Πράγα» ήταν τα λόγια της Ελληνίδας προπονήτριας.

(Πηγή: You Tube)

Οι Αμαζόνες Βάρης και Ηλιούπολης κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια, ενώ εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Αποσπερίδες από την Νέα Σμύρνη, ο ΑΓΟΠ Μυρτάλη και η Plaza De Baile.

f5 6o open cheer 19 6 17


(Οι ομάδες ΑμεΑ έκλεψαν την παράσταση στους αγώνες - Πηγή: ΕΟΤ-ΕΟΧ (Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading))

Το πιο ζεστό και δυνατό χειροκρότημα απέσπασε όμως οι ομάδες Little Woman’s Club (ζευγάρι με τις αδελφές Μαρία και Ευφροσύνη Αϋφαντή) και All Star Academy (ομαδικό), με την έξτρα συμμετοχή τους στην κατηγορία ΑμεΑ,

(Πηγή: You Tube)

Παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη και το 6ο πρωτάθλημα OPEN με συμμετοχές και ανεξάρτητων ομάδων, που πρόσφεραν επίσης ξεχωριστό θέαμα. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας (ΑΟΧ-ΕΟΤ) και ο πρόεδρος Μάικ Φουντεδάκης, πήραν δύναμη για να συνεχίσουν τηνπροσπάθεια να φέρουν στην Ελλάδα και διεθνείς διοργανώσεις.

(Δείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τα πλήρη αποτελέσματα των αγώνων)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ