ΣΠΟΡ

Φιλική 3άρα της Γιουνάιτεντ στην Μπαρτσελόνα για φιλανθρωπικό σκοπό (vid)

Φιλική 3άρα της Γιουνάιτεντ στην Μπαρτσελόνα για φιλανθρωπικό σκοπό (vid)
Ο Ροναλντίνιο με τρεις παίκτες της Γιουνάιτεντ στο φιλικό των παλαιμάχων Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γ. ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA

Λάμψη από το πρόσφατο παρελθόν της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Καμπ Νόου. Οι "βετεράνοι" των δύο ομάδων έδωσαν ένα φιλικό παιχνίδι για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Και παρότι τα "αστέρια" έλαμπαν στην πλευρά της Μπάρτσα, οι "μπέμπηδες" τους φιλοδώρησαν με 3 γκολ.

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που δε χορταίνει κανείς να βλέπει. Ιδιαίτερα για τους κάπως μεγαλύτερους φιλάθλους, γυρνούν οι αναμνήσεις βλέποντας ποδοσφαιριστές, που έγραψαν ιστορία την τελευταία 20ετία στους δύο ιστορικούς συλλόγους. Πόσο μάλλον όταν στο χορτάρι του θρυλικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα εμμφανίστηκαν ο Ριβάλντο και ο Ροναλντίνιο.

18179234


(Ο Ντάβιντς με τον Άλαν Σμιθ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA)

Μαζί τους οι Κλάιφερτ, Ζιουλί, Ντάβιντς και άλλοι μπλαουγκράνα, με τον Χοσέ Μαρία Μπακέρο στον πάγκο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αρκετές ελλείψεις, αφού οι πρωτοκλασσάτοι "μπέμπηδες" δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν. Γιορκ, Σάχα, Μπλομκβιστ, Πομπόρσκι, Γουές Μπράουν, Σιλβέστρ ήταν ανάμεσα στους παίκτες που κοουτσάρισε ο Άντι Ρίτσι (απόντος του Μπράιαν Ρόμπσον), αλλά το θέαμα μόνο φτωχό δεν ήταν.

18179233


(Ο Σιμάο σε μονομαχία με τον Άλαν Σμιθ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA)

Η Μπαρτσελόνα έκανε κόλπα βραζιλιάνικα με το Ροναλντίνιο να δείχνει ότι μάλλον αποσύρθηκε νωρίς από την ενεργό δράση.

Μάλιστα δημιουργούσε και για τους συμπαίκτες του, με τη συνεργασία του προς το φινάλε με το Ριβάλντο βγαλμένη από τις μεγάλες στιγμές της εθνικής Βραζιλίας.

18179251


(Ο Πομπόρσκι παίρνει κεφαλιά από τον Κλάιφερτ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA)

Οι μπλουγκράνα όμως γκολ δεν έβαζαν. Αντίθετα Μπλόμκβιστ (14), Πομπόρκσι (57) και Γιορκ (77) σκόραραν τρεις φορές, πριν ο Ντεΐ στις καθυστερήσεις βάλει το γκολ της τιμής για τη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πάντως παρά την ήττα με 3-1 αποθέωσαν το Ροναλντίνιο (αναδείχθηκε MVP του αγώνα) και τους υπόλοιπους σταρ.

18179341


(Ο Ροναλντίνιο με το βραβείο του MVP του αγώνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA)

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα εισιτήρια (από 10 έως 19 €) θα πάνε στη μονάδα παιδικού καρκίνου του νοσοκομείου Sant Joan de Déu της Βαρκελώνης. Και θα υπάρξει και ρεβάνς στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ολντ Τράφορντ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ίδρυμα Manchester United Foundation’s work across Greater Manchester.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ