ΣΠΟΡ

Φιλική νίκη του Πανιωνίου επί του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη

Φιλική νίκη του Πανιωνίου επί του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη
Νίκη με 2-1 έστω και σε φιλικό ματς για τον Πανιώνιο επί του Ολυμπιακού. EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ο Πανιώνιος έδειξε πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό (καθώς ρίχνεται πρώτος και στη μάχη των Ευρωπαικών Κυπέλλων) και τον κέρδισε με 2-1 στη Νέα Σμύρνη, σε ένα φιλικό παιχνίδι, που έγινε και για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μόνον ένα 20λεπτο καλό, ενώ σίγουρα προβληματισμό έβγαλαν οι "ρεζέρβες" στο β μέρος.

Παρά την αφόρητη ζέστη στη Νέα Σμύρνη, το ματς του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού είχε δράση και φάσεις και από τις δύο ομάδες.

4172252


(Καύσωνας και στην κερκίδα της Νέας Σμύρνης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Πανιώνιος αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και ο Γιεσίλ εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση Μποτία και Καπίνο σε βαθιά μπαλιά και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ άνοιξε το σκορ στο 17.

4172228


(Πεσμένος ο Γεσίλ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η απάντηση των ερυθρόλευκων ήταν άμεση με ωραίο τελείωμα του Ανσαριφάρντ στο 20. Προηγήθηκε μεταβίβαση 50 μέτρων του Ντελά Μπέγια και ασσίστ του Φορτούνη.

4172320


(Ο Ανσαριφάρντ ισοφαρίζει σε 1-1 για τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Στο 21 ο Φιγκέιρας υποχρέωσε το νέο γκολκίπερ του Πανιωνίου, Σλοβένο Κότνικ σε δύσκολη απόκρουση. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Καπίνο δύο φορές να στερεί το γκολ σε λόμπα του Λάμπρου και προσπάθεια του Μασούρα.

Οι 11άδες του α ημιχρόνου

Πανιώνιος (Γρηγορίου 4-2-3-1): Κότνικ / Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Τασουλής / Κόρμπος, Ταποκό / Λάμπρου, Σαββίδης, Μασούρας / Γεσίλ.

Ολυμπιακός (Χάσι 4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας, Μποτία, Ρισβάνης, Ντελά Μπέγια / Ρομαό, Μαρτίνς / Μάριν, Σεμπά, Φορτούνης / Ανσαριφάρντ.

Στο β μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα τετ α τετ του Σεμπά με τον Κότνικ, αλλά ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που έκανε το 2-1 με τη συμπλήρωση μίας ώρας και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν τις πρώτες μαζεμένες αλλαγές τους στο 59.

4172461


(Ο Λάμπρου κάνει το 2-1 για τον Πανιώνιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Μασούρας βρήκε το Λάμπρου μόνο του απέναντι στον Καπίνο, και ο νεαρός επιθετικός δεν αστόχησε, ενώ στο 63 βρέθηκε στην ίδια θέση, αλλά αυτή τη φορά πλάσαρε άουτ.

4172512


(Τα συγχαρητήρια των παικτών του Πανιωνίου στο σκόρερ Λάμπρου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Μετά και τις μαζεμένες αλλαγές του Πανιωνίου, ο ρυθμός έπεσε πολύ στο ματς. Πάντως ο Βουκελάτος στο 78 υποχρέωσε σε μια ακόμη απόκρουση τον Καπίνο.

Οι 11άδες του β ημιχρόνου

Πανιώνιος (Γρηγορίου 4-2-3-1): Κότνικ (65 Μπαντής) / Βλάχος (65 Παπαγεωργίου), Μπανανά (65 Πατσατζόγλου), Οικονόμου (65 Σταυρόπουλος), Τασουλής (65 Σαραμαντάς) / Κόρμπος (65 Πινιώτης), Ταποκό (65 Μαϊσουράντζε) / Λάμπρου (65 Βουκελάτος), Σαββίδης (72 Γλύνος), Μασούρας (72 Οικονομίδης) / Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός (Χάσι 4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας (59 Ελ Αμπντελαουί), Μποτία (59 Νικολάου), Σισέ, Ντελά Μπέγια (59 Κούτρης) / Ζντιέλαρ, Σιώπης / Μάριν (59 Ελιονούσι), Σεμπά (59 Γιαννιώτας), Φορτούνης (59 Ανδρούτσος) / Μπεν.

Στην κερκίδα ήταν και το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Ταχτσίδης.

4172199


(Ο Ταχτσίδης (φορώντας καπελάκι) παρακολούθησε τη νέα του ομάδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Τα έσοδα από το φιλικό παιχνίδι πήγαν για το μικρό Βαγγέλη Ελευθεριάδη που δίνει μάχη με τον καρκίνο και το κόστος νοσηλείας του στις ΗΠΑ είναι υπέρογκο.

paidaki panioniou


(Φανέλες με το γράμμα "Β" φόραγαν τα παιδάκια που συνόδευαν τους παίκτες με μήνυμα για το μικρό Βαγγέλη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ