ΣΠΟΡ

EURO 2004: Το κουίζ για το θρίαμβο της Πορτογαλίας

EURO 2004: Το κουίζ για το θρίαμβο της Πορτογαλίας
13 χρόνια από το θρίαμβο της Πορτογαλίας EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ

13 χρόνια συμπληρώθηκαν από το έπος της εθνικής Ελλάδας στο EURO 2004. Η ΕΠΟ ετοίμασε ένα έξυπνο κουίζ για να ξαναθυμηθούμε εκείνες τις ημέρες δόξας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, όπου η γαλανόλευκη κυμμάτισε ψηλότερα από όλες τις σημαίες.

Όσοι έζησαν τις "ημέρες της εθνικής Ελλάδας" εκείνο το καλοκαίρι δεν ξεχνούν την περηφάνια που χάρισαν στη χώρα ο Όττο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του. Μπορεί η κληρονομιά των διεθνών να χάθηκε στο πέρασμα των ετών, μέσα στη ζοφερή ποδοσφαιρική πραγματικότητα, όμως παραμένει πάντα άσβεστος φάρος για όποιον θελήσει να αλλάξει την κατάσταση.

683448


(Η απονομή στην εθνική Ελλάδας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

Πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι διεθνείς εισπράττουν την αγάπη του κόσμου και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της μεγαλύτερης αθλητικής επιτυχίας της χώρας μας.

2 4153100


(Η ομάδα του EURO 2004 ξανά στο γήπεδο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Κάτι που φάνηκε άλλωστε στο πρόσφατο φιλικό της ομάδας του EURO 2004 με τους βετεράνους της Ίντερ στο Ηράκλειο, με τον κόσμο να συρρέει στο γήπεδο για να δει μια ακόμη φορά τα αγαπημένα του πρόσωπα από το καλοκαίρι του 2004.

Πόσο καλά ξέρεις το EURO 2004;

Η ΕΠΟ ετοίμασε εφέτος ένα έξυπνο κουίζ για τους φιλάθλους. Με ερωτήσεις για εκείνες τις ημέρες δόξας, μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας τις γνώσεις του και να μάθει στους νεότερους τι έκανε η παρέα του Καραγκούνη, του Ζαγοράκη, του Χαριστέα, του Δέλλα και των υπολοίπων παιδιών απέναντι στις μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

683458


(Ο Χαριστέας μόλις έχει σκοράρει το χρυσό γκολ του τελικού με την Πορτογαλία - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

13 ερωτήσεις, μία για κάθε χρόνο που πέρασε από τη βραδιά στο Ντα Λουζ της Λισσαβόνας.

(κάντε κλικ στην εικόνα για να παίξετε)

Μέχρι σήμερα η κατάκτηση του EURO 2004 από την Ελλάδα, παραμένει η μεγαλύτερη αθλητική έκπληξη όλων των εποχών, που αναζητά ακόμη την ομάδα που θα την ξεπεράσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ