ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: MVP της χρονιάς Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθης

Α1 μπάσκετ: MVP της χρονιάς Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθης
Τσάβι Πασκουάλ (αρ.) και Νικ Καλάθης (δ) οι κορυφαίοι της χρονιάς EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Οι τίτλοι του κορυφαίου παίκτη και προπονητή στην Α1 του μπάσκετ πήγαν στον Παναθηναϊκό Superfoods, καθώς ο Νικ Καλάθης και ο Τσάβι Πασκουάλ κέρδισαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Η επιλογή έγινε τόσο από τους παίκτες και τους προπονητές της Stoiximan.gr Basket League, επιτροπή δημοσιογράφων αλλά και το κοινό.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήρθε στην 4η αγωνιστική, αντικαθιστώντας τον Αργύρη Πεδουλάκη. Κατάφερε όμως να οδηγήσει τους "πράσινους" στο νταμπλ και μια ανάσα από το Final 4 της Euroleague.

Ο Πασκουάλ συγκέντρωσε στη διαδικασία 10 ψήφους έναντι 7 του Άρη Λυκογιάννη του Κολοσσού H Hotels στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 14 ΚΑΕ. Κυριάρχησε στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων με 35 ψήφους έναντι των Γιάννη Καστρίτη (Τρίκαλα Bc Aries), Ντίνου Καλαμπάκου (Κόροιβος) που πήραν από 7, ενώ στην ψηφοφορία του κοινού συγκέντρωσε 42,6% (671 ψήφους) έναντι 22,95% (361 ψήφους) του Γιάννη Σφαιρόπουλου του Ολυμπιακού.

3967921


(Ο Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε του Άρη Λυκογιάννη (δ) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα στην πρώτη σεζόν μου στην Ελλάδα να αναδεικνύομαι μετά από ψηφοφορία ως καλύτερος προπονητής. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και την ομάδα μου για αυτή την διάκριση. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για όσα πετύχαμε. Ευχαριστώ, επίσης, όσους με ψήφισαν" δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός.

Κορυφαίος παίκτης ο Νικ Καλάθης

Μεγάλη μάχη έγινε στους παίκτες με το Νικ Καλάθη δεύτερο στις προτιμήσεις για τον MVP των προπονητών και των αρχηγών των 14 ΚΑΕ του πρωταθλήματος (οι οποίοι αναδεικνύουν σε ποσοστό 60% τους καλύτερους της χρονιάς) συγκεντρώνοντας 10 ψήφους έναντι 11 του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Superfoods Κρις Σίνγκλετον. Κυριάρχησε όμως του 28χρονου Αμερικανού φόργουορντ στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων (32-12) και του κοινού (22,97% και 367 ψήφοι - 11,58% και 185 ψήφοι).

4151072


(Σίνγκλετον (αρ.) και Καλάθης (δ.) "μονομάχησαν" για τον τίτλο του MVP - EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

"Είναι μεγάλη τιμή η ανάδειξη μου σε Stoiximan.gr MVP της σεζόν. Τιμή που οφείλεται στην βοήθεια των συμπαικτών και των προπονητών μου, τους οποίους ευχαριστώ. Οι προσωπικές διακρίσεις δεν έχουν αξία εάν δεν συνοδεύονται από ομαδικές. Για αυτό τον λόγο το πιο σημαντικό είναι ότι πετύχαμε όλοι μαζί τον στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή της φετινής αγωνιστικής χρονιάς: Να κάνουμε ξανά τον Παναθηναϊκό Πρωταθλητή Ελλάδας" ήταν η δήλωση του αρχηγού των πρασίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ