ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέστρεψε στον Άρη (vid)

Α1 μπάσκετ: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέστρεψε στον Άρη (vid)
Στον πάγκο του Άρη ο Παναγιώτης Γιαννάκης EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Είναι πλέον επίσημο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επιστρέφει στον Άρη και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδς μπάσκετ γαι την επόμενη σεζόν. Οι "κίτρινοι" υποδέχθηκαν τον παίκτη-θρύλο της ομάδας με τον τίτλο, "καλώς (επαν)ήλθες στο σπίτι σου".

Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Πρίφτη, οι άνθρωποι του Άρη στράφηκαν στον Παναγιώτη Γιαννάκη για μια μεγάλη επιστροφή στην ομάδα που έγραψε σελίδες δόξας στο Ελληνικό μπάσκετ μαζί με το Νίκο Γκάλη. Ο "Δράκος" συμφώνησε με τους ανθρώπους της ομάδας και θα ξανακάτσει σε πάγκο συλλόγου μετά το 2013 και τη Λιμόζ.

1925315


(Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς του Άρη στην εκδήλωση για το Νίκο Γκάλη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Τη βραδιά της γιορτής στο Nick Galis Hall για τον "γκάνγκστερ", η αγκαλιά των δύο κορυφαίων παικτών του Ελληνικού μπάσκετ είχε ξεσηκώσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας.

12640426


(Γκάλης και Γιαννάκης αγκαλιά στο Αλεξάνδρειο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL)

Ήταν η στιγμή που ακούστηκε και πάλι το σύνθημα: "και εσύ Γιαννάκη πάρτους τα μυαλά και εσύ Γκάλη πάρτους το κεφάλι".

(Πηγή: You Tube / ARIS BC)

Όπως στην εθνική ομάδα

Ο 58χρονος τεχνικός ανέλαβε αρχικά για ένα χρόνο, με πρώτο στόχο την αναδιοργάνωση του συλλόγου και την επιστροφή του στην 3άδα της Α1 μπάσκετ και στις επιτυχίες. Όπως έκανε με την εθνική ομάδα, οδηγώντας την στην κορυφή της Ευρώπης και στη 2η θέση του κόσμου. Ο Γιαννάκης κατέκτησε 14 τίτλους σαν παίκτης του Άρη (7 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα Ελλάδας και 1 Κυπελλούχων), αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κοουτσάρει στο Αλεξάνδρειο, παρά μόνον ως αντίπαλος (Πανιώνιος, Μαρούσι και Ολυμπιακός).

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης και ο σύλλογος είχαν προανεγγείλει την συμφωνία από την Πέμπτη, σήμερα όμως Παρασκευή, αυτή οριστικοποιήθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου.

Τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Γιαννάκης "σηκώνει μανίκια" και κάλεσε σε συστράτευση όλο τον κόσμο της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ