ΣΠΟΡ

Οι «φιλικές μάχες» του Σαββάτου για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Οι «φιλικές μάχες» του Σαββάτου για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός έβαλε 6 γκολ στη Μαλίν την ημέρα των φιλικών των τριών "μεγάλων". EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Οι «μεγάλοι» της Αθήνας έδωσαν τρία φιλικά προετοιμασίας το Σάββατο. Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας του ήταν καταιγιστικός, νικώντας 6-0 την Μαλίν. Η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό με την Καρπάτι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, δημιουργώντας πάντως ευκαιρίες, ενώ ο Παναθηναϊκός έδειξε καλό αμυντικό πρόσωπο, αναμένοντας την ενίσχυσή του μεσοεπιθετικά και έμεινε στο 0-0 με την Ουκρανική Ολεξαντρίγια.

Ολυμπιακός-Μαλίν

Το πρώτο 45λεπτο του Ολυμπιακού στο Βέλγιο ήταν καταιγιστικό μεσοεπιθετικά. Η δεξιά πλευρά με Ελαμπντελαουί-Πάρντο είχε δημιουργία (από συνεργασία τους σκόραρε ο Νορβηγός) και ταχύτητα.

4176820


(Καλή εμφάνιση από τον Πάρντο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Μάριν και Φορτούνης δείχνουν να δένουν στο δημιουργικό κομμάτι: ο Έλληνας διεθνής μέσος έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με απ ευθείας κόρνερ, ενώ κομπίνα των δύο παικτών έφερε το γκολ του Μποτία.

4176890


(Γκολ με κόρνερ πέτυχε ο Φορτούνης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Σκόρερ χρίστηκε και ο Γερμανός (στο ξεκίνημα του β μέρους) από ενέργεια του Πάρντο, που δείχνει αποφασισμένος να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ. Ο Ταχτσίδης στο ντεμπούτο του πήρε πρωτοβουλίες, με το Χάσι να του ζητά να μην παίζει κοντά στα στόπερ.

Η επιλογή της άμυνας ψηλά, δημιούργησε πάντως και πάλι κάποια κενά στις κάθετες πάσες προς τους επιθετικούς της Μαλίν, με τον Καπίνο να κάνει τουλάχιστον 3 σπουδαίες επεμβάσεις.

4176910


(Ντεμπούτο για τον Ταχτσίδη με τα ερυθρόλευκα (στο κέντρο) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Μετά τις πολλές αλλαγές στο 64, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο (οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με 4-3-3). Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έβαλε δύο ακόμη γκολ όταν απέκτησε και πάλι αγωνιστική συνοχή. Πρώτα ο Ανδρούτσος (έπαιξε δεξί μπακ) έδωσε ασσίστ στον Ελιονούσι, ενώ λίγο μετά ήταν ο Σεμπά που σέρβιρε στον Ανσαριφαρντ για το 6-0 (νωρίτερα ακυρώθηκε λανθασμένα ένα ακόμη γκολ του Ιρανού).

4176895


(Ο νέος επιθετικός του Ολυμπιακού Εμενίκε παρακολουθεί το ματς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ρέφερι είχε τη δυνατότητα να κάνει χρήση του «ψηφιακού διαιτητή», παρότι το ματς ήταν φιλικό. Κάτι που έγινε σε σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά όχι στο ακυρωθέν γκολ του Ανσαριφάρντ.

Ολυμπιακός-Μαλίν 6-0 (11 Ελαμπντελαουί, 21 Μποτία, 37 Φορτούνης, 59 Μάριν, 74 Ελιονούσι, 81 Ανσαριφάρντ)

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Καπίνο (71 Χουτεσιώτης) /, Ελαμπντελαουί (63 Ανδρούτσος), Μποτία (63 Σισέ), Ρέτσος (63 Νικολάου), Κούτρης (63 Ντελα Μπέγια) / Ρομαό (63 Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης (63 Σιώπης)/ Φορτούνης (63 Μαρτίνς), Πάρντο (63 Ελιονούσι), Μαρίν (63 Σεμπά) / Μπεν (46 Ανσαριφάρντ, 83 Μανθάτης).

4176922


(Ο Μπεσνίκ Χάσι κατά τη διάρκεια του αγώνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι δηλώσεις του Χάσι

«Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ θετική η εικόνα μας. Ήμασταν βελτιωμένοι σημαντικά σε σχέση με τον Πανιώνιο. Περίμενα δυνατό ματς σήμερα, είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να πετύχουμε έξι γκολ, αν και δεν αποφύγαμε κάποια λάθη, ενώ θα μπορούσαμε. Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Οι μεταγραφές θα μας βοηθήσουν αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι πως ήδη παίζουμε όπως σχεδιάζουμε. Με την μπάλα κάτω, όπως προσπαθούμε στην προπόνηση. Με γρήγορες εναλλαγές και ανάπτυξη. Σε δύο εβδομάδες οφείλουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και σίγουρα τα παιδιά που ήρθαν θα μας βοηθήσουν. Βέβαια στα προκριματικά δεν θα είναι το ίδιο εύκολο και για το λόγο αυτό δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι».

ΑΕΚ-Καρπάτι Λβιβ

Στο πρώτο φιλικό τεστ ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποίησε δύο 11άδες κρατώντας μόνον τον Μπάρκα 75 λεπτά. Η ΑΕΚ είχε πίεση ψηλά και καλά στημένα, δημιουργώντας φάσεις και στα δύο 45λεπτα.

aek1


(Ο Γιακουμάκης (στο κέντρο) ήταν ο σκόρερ της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Την καλύτερη παρουσία από τους «νέους» έκανε ο Τρίστασον και στο κομμάτι της δημιουργίας, αλλά και τελειώνοντας φάσεις. Ο Γιακουμάκης σκόραρε και ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις, ενώ ο Κλωναρίδης ήρθε με φόρα από την περυσινή σεζόν δημιουργώντας φάσεις σε ρόλο 2ου επιθετικού, αλλά αστοχώντας. Ο Λιβάγια συνδυάστηκε καλά με Μάνταλο-Τρίστασον, αλλά δε μπόρεσε να σκοράρει.

4176939


(Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Τρίστασον - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Δεν ικανοποίησε ο Λόπεζ σαν αριστερό μπακ (από λάθος του προήλθε το 0-1), ενώ ο Τσόσιτς που μπήκε στη θέση του Βράνιες, (τραυματίστηκε από δυνατό μαρκάρισμα αντιπάλου του) δεν είχε πίεση. Η ΑΕΚ εκτός από το γκολ είχε και δοκάρι με τον Μάνταλο (54) και μεσοεπιθετικά ικανοποίησε.

ΑΕΚ-Καρπάτι 1-1 (18 Γιακουμάκης / 10 Τσάτσουα)

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-4-2) α ημίχρονο: Μπάρκας / Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τζανετόπουλος, Λόπεζ / Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Αντωνίου / Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-2-3-1) β ημίχρονο: Μπάρκας (75 Τσιντώτας) / Μπακάκης, Βράνιες (69 Τσόσιτς), Μανωλάς, Βινίσιους / Γιόχασον, Γαλανόπουλος / Μεληκιώτης, Μάνταλος, Τρίστασον / Λιβάγια.

(Στο τελευταίο 5λεπτο έπαιξαν και οι «μικροί» Βλαχομήτρος, Γιούσης, Γιαννούτσος, Μπάμπης).

4176779


(Ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποίησε όλους τους πάικτες του στο πρώτο φιλικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Οι δηλώσεις του Χιμένεθ

«Δουλεύουμε εδώ και μια εβδομάδα, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ξεκινά τις υποχρεώσεις της, είναι δύσκολο. Όπως και το αυριανό φιλικό με την Κορόνα. Έχω δει κάποια πράγματα, πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά, όπως να τελειώνουμε τις φάσεις. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν από λάθος, αλλά προέρχεται από την κούραση της εβδομάδας. Το προσπαθήσαμε, σιγά σιγά θα το βρούμε. Καθημερινά δουλεύω με τα παιδιά που έχω στη διάθεσή μου, εάν έρθει κάποιος καλώς, αν όχι θα δουλέψω με τα παιδιά που έχω».

Παναθηναϊκός-Ολεξαντρίγια

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην πρώτη του 11άδα για τη νέα σεζόν δεν είχε στη διάθεση του τους Μολέντο, Βιγιαφάνιες και Μολίνς και επέλεξε ένα σχήμα και με παιδιά των Ακαδημιών, που θα πάρουν και εφέτος χρόνο συμμετοχής.

4176930


(Ο Μαρίνος Ουζουνίδης περιμένει την ενίσχυση του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο στόχος του προπονητή του Παναθηναϊκού να παρουσιάσει η ομάδα του ένα καλό αμυντικό πρόσωπο, πέτυχε, καθώς η Ουκρανική ομάδα δεν δημιούργησε ευκαιρία στην εστία των «πράσινων».

Μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κάποιες φάσεις, δείχνοντας όμως ότι χρειάζεται μετεγγραφική ενίσχυση για να γίνει απειλητικός και να σκοράρει. Ο Άλτμαν ήταν κινητικός και δραστήριος, ενώ ο Κολοβέτσιος σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα (ακόμη και σαν αριστερός μπακ στο φινάλε του αγώνα).

4176844


(Δραστήριος ο Άλτμαν στην πρώτη του παρουσία - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (4-4-2): Στιλ (60 Κότσαρης) / Κουλιμπαλι (60 Βέμερ), Κουτρουμπής (60 Τελάντερ), Ευαγγέλου (46 Κολοβέτσιος), Χουλτ (74 Ευαγγέλου) / Χατζηγιοβάνης (74 Εμμανουηλίδης), Κουρμπέλης (60 Ζέκα), Ρέις (60 Δώνης), Λουντ (60 Στάικος) / Αλτμαν (64 Ρινάλντι), Πίσπας (60 Μπουζούκης).

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη

«Η αντίπαλος μας ήταν μια αθλητική ομάδα όχι τόσο καλή, αυτό ήταν καλό για εμάς. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ξέρουμε ότι μεσοαμυντικά έχουμε μεγαλύτερη συνοχή, μεσοεπιθετικά θέλουμε κάποιους παίκτες. Δεν φοβάμαι την ομάδα, θα κάνουμε καλή ομάδα. Βλέπουμε τα νέα παιδιά να δείχνουν ότι έχουν προσόντα και ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερο χρόνο, εμπειρία, μέσα από αυτά τα ματς θα μάθουν. Τα παιδιά προσπαθούν, δουλεύουν καλά. Περιμένουμε να έρθουν οι προσθήκες. Έχουμε κάνει πολλές προτάσεις σε ποδοσφαιριστές και φορ και ακραίους. Περιμένουμε τις απαντήσεις. Έχουμε εντοπίσει κάποιους στόχους ώστε σε πρώτη φάση να μπορέσουν να μας βοηθήσουν και μετά να κάνουμε μια-δυο κινήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ