ΣΠΟΡ

Νεκρός οπαδός στο Βραζιλιάνικο ντέρμπυ Βάσκο ντα Γκάμα-Φλαμένγκο (vid)

Νεκρός οπαδός στο Βραζιλιάνικο ντέρμπυ Βάσκο ντα Γκάμα-Φλαμένγκο (vid)
Νεκρός οπαδός από από επεισόδια στο Βάσκο ντα Γκάμα-Φλαμένγκο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTONIO LACERDA

Με αίμα βάφτηκε ένα ακόμη ντέρμπυ του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Οπαδός έπεσε νεκρός από σφαίρα στα επεισόδια που ξέσπασαν στο τέλος του αγώνα ανάμεσα στη Βάσκο ντα Γκάμα και τη Φλαμένγκο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ένας 27χρονος οπαδός μεταφέρθηκε νεκρός από πυροβολισμό στο στήθος στο νοσοκομείο Souza Aguiar, δύο ακόμη με τραύματα από σφαίρα στα πόδια και ένας από σπασμένο γυαλί.

18212334


(Χάος στην κερκίδα του γηπέδου της Βάσκο ντα Γκάμα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTONIO LACERDA)

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν 1-0 και οι εξαγριωμένοι οπαδοί της Βάσκο ντα Γκάμα εισέβαλαν στο γήπεδο μετατρέποντάς το σε πεδίο μάχης. Συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας τόσο στην κερκίδα, όσο και στον αγωνιστικό χώρο.

18212300


(Οι οπαδοί της Φλαμένγκο προσπαθούν να σωθούν τρέχοντας στα αποδυτήρια - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTONIO LACERDA)

Από την οργή των οπαδών της Βάσκο δεν γλύτωσαν ούτε οι παίκτες της Φλαμένγκο, που έφυγαν τρέχοντας στα αποδυτήρια, κάτω από βροχή αντικειμένων, που τους πετούσαν από την εξέδρα.

18212298


(Κλάινε από τα δακρυγόνα οι παίκτες της Φλαμένγκο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTONIO LACERDA)

Οι Αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ενώ στην διάρκεια των επεισοδίων έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στη Θύρα 9 του σταδίου San Januário που πιθανότατα προκάλεσαν και το θάνατο του άτυχου οπαδού.

18212301


(Άνθρωποι προσπαθούν να γλυτώσουν πηδώντας στα δημοσιογραφικά θεωρεία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTONIO LACERDA)

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για πολλή ώρα και εκτός γηπέδου, με τους οπαδούς της Φλαμένγκο αποκλεισμένους εντός του γηπέδου, μέχρι να επανέλθει η τάξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ