ΣΠΟΡ

Diamond League: Αήττητη η Κατερίνα Στεφανίδη, κέρδισε και στο Λονδίνο

Diamond League: Αήττητη η Κατερίνα Στεφανίδη, κέρδισε και στο Λονδίνο
Π΄ρωτη και στο Diamond League του Λονδίνου η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Κατερίνα Στεφανίδη παραμένει αήττητη σε όλες τις εφετινές της παρουσίες σε αγώνες. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κέρδισε και στο Diamond League του Λονδίνου το επί κοντώ γυναικών. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της πριν τη μεγάλη πρόκληση. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αγγλικής πρωτεύουσας τον Αύγουστο.

Μέχρι τώρα η Air Στεφανίδη δε χάνει από καμμία αντίπαλό της στους αγώνες που έχει λάβει μέρος. Με σταθερά άλματα λίγο πάνω από τα 4.80 κερδίζει με άνεση τους αγώνες στους οποίους παίρνει μέρος. Το ίδιο έκανε και την Κυριακή στο Λονδίνο με άλμα στα 4.81. Το ύψος αυτό δεν μπόρεσε να περάσει η Ελβετίδα Μπούχλερ (έμεινε 2η με 4.73), ούτε η Σουηδέζα Μέγιερ (3η με 4.65).

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της στα 4.65 μέτρα που πέρασε με την πρώτη. Με την 2η πέρασε τα 4.73 μέτρα και με την πρώτη πάλι τα 4.81 μέτρα, επίδοση που της έδωσε και την πρωτιά. Στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 4.91 μέτρα επιχειρώντας σε ένα ακόμη αγώνα να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ.

diamond league stefanidi london 2017


(Τα αποτελέσματα στο Diamond League του Λονδίνου)

Θυμίζουμε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κάνει την κορυφαία επίδοση εφέτος στον κόσμο με 4.85, πριν ένα μήνα στο Diamond League της Ρώμης.

Πάντως οι εμφανίσεις της και οι νίκες της έδωσαν και τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του μήνα Ιουνίου, έτσι όπως επιλέγουν οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι στη σχετική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, το Λονδίνο τον Αύγουστο θα είναι ο μεγάλος στόχος, καθώς θέλει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λέιπει από τη συλλογή της. Αυτό του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ