ΣΠΟΡ

«Φιλική» νίκη της ΑΕΚ στην Πολωνία

«Φιλική» νίκη της ΑΕΚ στην Πολωνία
Επιτυχημένο και το 2ο φιλικό της ΑΕΚ με την Πολωνική Κορόνα, που κρίθηκε από το γκολ του Κλωναρίδη EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η ΑΕΚ νίκησε για 3η χρονιά την Πολωνική Κορόνα, στο δεύτερο φιλικό της, 24 ώρες μετά το 1-1 με την Καρπάτι. Το γκολ της νίκης με 1-0 σημείωσε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα τις υποχρεώσεις της στο Πολωνικό πρωτάθλημα. Μετά το Βράνιες εχθές, τραυματίστηκε σήμερα και ο Σιμόες.

Γκολ ο Κλωναρίδης, απώλεια ο Σιμόες

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε μια 11άδα συνδυασμό των ομάδων του χθεσινού φιλικού. Ο Λόπεζ που δεν τα πήγε καλά σαν αριστερό μπακ έδωσε τη θέση του στο Βινίσιους, ο Τζανετόπουλος έμεινε στα στόπερ αντί του τραυματία Βράνιες, και το δίδυμο Σιμόες-Αϊντάρεβιτς στα χαφ. Διατηρήθηκε ακόμη στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης, ενώ για πρώτη φορά συνέθεσαν μεσοεπιθετική 3άδα οι Τρίστασον, Κλωναρίδης (καλύτεροι παίκτες του πρώτου φιλικού) με το Μάνταλο.

aekkorona


(Η 11άδα της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μετά το πρώτο 15λεπτο η ΑΕΚ βρήκε χώρους για να αναπτυχθεί με τον Τρίστασον και πάλι στα αριστερά κινητικό να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία με σουτ εκτός περιοχής στο 19.

Ο Κλωναρίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (27) με απ ευθείας σουτ εκτός περιοχής, μετά από προσπάθεια του Τρίστασον και κόντρα σε σουτ του Μάνταλου. Σταδιακά ο Χιμένεθ έφερε τον Κλωναρίδη πίσω από το Γιακουμάκη, με άκρα τους Μάνταλο (αρ.) και Τρίστασον (δ.).

4177731


(Συγχαρητήρια στο σκόρερ Κλωναρίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Γιακούμάκης και Κλωναρίδης συνεργάστηκαν ακόμη καλύτερα με πίεση στους αμυντικούς, ο Μάνταλος είχε την ευκαιρία για ένα ακόμη σουτ συγκλίνοντας, ενώ ο Τρίστασον πήρε λιγότερες πρωτοβουλίες.

Αμυντικά υπήρξαν κάποια λάθη στις τοποθετήσεις, με τον Ανέστη να χρειάζεται να αποκρούσει ένα μακρινό σουτ και να βλέπει την κεφαλιά του Μαροκινού Αανκούρ (από θέση φορ) να περνά δίπλα από το δοκάρι.

4177691


(Εκνευρισμένος ο Χιμένεθ για το σκληρό παιχνίδι των Πολωνών - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Τα άσχημα νέα για τον Χιμένεθ πάντως ήταν ο τραυματισμός του Σιμόες στο 22 (ενοχλήσεις στον προσαγωγό, με φόβο για θλάση και έγινε άμεσα αλλαγή), αλλά και του σταθερού Βινίσιους από κλωτσιά αντιπάλου στο 37.

Με το Βράνιες να πονά (στο μετατάρσιο) και σήμερα από κτύπημα στο χθεσινό φιλικό, και ακόμη να μην έχει γίνει διάγνωση (το πόδι του είναι πρησμένο) ο Ισπανός προπονητής ήταν εκνευρισμένος από τα δυνατά μαρκαρίσματα καθώς ήδη τραυματίες είναι και οι Πατίτο-Μπακασέτας.

4177700


(Βράνιες (αρ.) και Μπάρκας (δ.) στην κερκίδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-2-3-1): Ανέστης / Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Βινίσιους / Σιμόες (23 Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς / Κλωναρίδης, Μάνταλος, Τρίστασον / Γιακουμάκης.

Δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα στο β μέρος

Ο Χιμένεθ διατήρησε το σχήμα και μετά τις αλλαγές στο β ημίχρονο. Επίσης διατηρήθηκαν αριστερά ο Μάνταλος (και στη συνέχεια ο Βλαχομήτρος) και ο Κλωναρίδης πίσω από τον επιθετικό, που ήταν ο Λιβάγια.

4177704


(Μπάγεβιτς (αρ.) και Μαϊστόροβιτς (δ.) παρακολουθούν το φιλικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Για ένα 20λεπτο η ΑΕΚ πιέστηκε στην άμυνα και δέχθηκε δύο σουτ εντός περιοχής, που όμως απομάκρυνε με καλές τοποθετήσεις ο Ανέστης (ήταν η σειρά του να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ). Η Ένωση θα μπορούσε να έχει και 2ο γκολ στο 61, όταν ο Γαλανόπουλος έφυγε σε αντεπίθεση μόνος, και αντί να περάσει αριστερά στον Μάνταλο, καθυστέρησε για να στρώσει σε 2ο χρόνο στον Κλωναρίδη, που σούταρε άουτ.

4177755


(Ο Κλωναρίδης είχε ευκαιρία και για 2ο γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μετά την έξοδο των Μάνταλου-Κλωναρίδη το σχήμα έγινε 4-3-3 σε μια πρώτη δοκιμή του Χιμένεθ. Παρότι δεν υπήρχε συνοχή, η δεξιά πλευρά με Μπακάκη-Χριστοδουλόπουλο ήταν επιθετική (με τον Έλληνα μπακ να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες), ενώ ο Βλαχομήτρος με σουτ στο 78 απείλησε και πάλι την εστία της Κορόνα.

Ο Λιβάγια παρότι δεν τροφοδοτήθηκε, έδειξε και πάλι δείγματα της κλάσης του με τον τρόπο που κινήθηκε και κυκλοφόρησε την μπάλα. Ο Λόπεζ ήταν πιο άνετος σε σχέση με την χθεσινή πρεμιέρα του, ενώ ο Τσόσιτς και πάλι δεν πιέστηκε, αφού ο Τσιγκρίνσκι «καθάρισε» όλες τις φάσεις.

4177781


("Κάυσωνας" και στις εξέδρες του γηπέδου του Κίελτσε από τις παρουσίες των φιλάθλων της Κορόνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Για πρώτη φορά έπαιξε για 10 λεπτά και ο Ούγκο Αλμέιδα στο τέλος του αγώνα.

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-2-3-1): Ανέστης / Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι (86 Γιαννούτσος), Τσόσιτς, Λόπεζ / Γαλανόπουλος (79 Αλμέιδα), Γιόχανσον / Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης (67 Μπάμπης), Μάνταλος (62 Βλαχομήτρος) / Λιβάγια.

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος με την συμπεριφορά και την απόδοση των παικτών μου. Πρέπει να μαθαίνουμε να αντιδρούμε και να παίζουμε καλά σε τέτοια παιχνίδια, όταν είναι συσσωρευμένη η κούραση από την προετοιμασία. Οφείλουμε να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, συνεπώς η νίκη αυτή είναι σημαντική για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι τα μαρκαρίσματα ήταν όχι μόνο αντιαθλητικά, ήταν χτυπήματα κάτω από τη μέση και τα άφησε ο διαιτητής ειδικά στο πρώτο. Θύμωσα, γιατί πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίζουμε τέτοιες συμπεριφορές, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι η διάθεση να προσπαθήσουμε ώστε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ