ΣΠΟΡ

Σοκ στην εθνική με Κώστα Αντετοκούνμπο - Χάνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Σοκ στην εθνική με Κώστα Αντετοκούνμπο - Χάνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Σοβαρός τραυματισμός για τον Κώστα Αντετοκούνμπο Instagram / @kostas_ante13

Ο τραυματισμός του Κώστα Αντετοκούνμπο σε φιλικό παιχνίδι της εθνικής Νέων Ανδρών του μπάσκετ με την Ιταλία, ήταν τελικά σοβαρός. Ο 4ος ηλικιακά Αντετοκούνμπο θα χάσει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά το Σάββατο.

Η εθνική κέρδισε άνετα 81-49 την Ιταλία στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ U-20 με τον Κώστα Αντετοκούνμπο βασικό στα πλάνα του Ηλία Παπαθεοδώρου, να ξεδιπλώνει το ταλέντο του φορώντας τη γαλανόλευκη. Δυστυχώς λίγο πριν το τέλος (35) και με το σκορ στο 68-44, ο μικρότερος αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο έπεσε στο παρκέ σε προσπάθεια αιφνιδιασμού, πιάνοντας το γόνατο του.

Δυστυχώς οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο διεθνής φόργουορντ έδειξαν σοβαρή ζημιά στο γόνατο. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο υπέστη κάταγμα και θα απουσιάσει από το Eurobasket, που ξεκινά το Σάββατο στα Χανιά. Η είδηση του τραυματισμού σκόρπισε στενοχώρια στις τάξεις της εθνικής, καθώς ο Κώστας ήταν από τα πιο αγαπητά μέλη και πόλο έλξης για όλους τους φιλάθλους.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

"Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική Νέων Ανδρών στην προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20.

Ο τραυματισμός του στο φιλικό με την Εθνική Ιταλίας χθες στα Χανιά, αποδείχθηκε σοβαρός, καθώς μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε φάνηκε πως έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα έσω κνημιαίου κονδύλου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ