ΣΠΟΡ

Basket Champions League: Η κλήρωση για ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ

Basket Champions League: Η κλήρωση για ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ
Η κήρωση της ΑΕΚ, του Άρη και του ΠΑΟΚ στο FIBA Champions League EUROKINISSI / MOTION TEAM

Οι τρεις εκπρόσωποι του Ελληνικού μπάσκετ στο Champions League, ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ, έμαθαν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η κλήρωση έγινε στο House of Basketball της FIBA στην Ελβετία και δεν είναι εύκολη για καμμία από τις τρεις ομάδες μας.

Η ΑΕΚ για τον τρίτο όμιλο θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ιταλίας Βενέτσια (στο F4 πέρυσι), την Κυπελλούχο Τουρκίας και περσινή φιναλίστ του θεσμού Μπάνβιτ, τη φιναλίστ της γαλλικής λίγκας Στρασμπούρ, τη νταμπλούχο Σλοβενίας Ολίμπια Λιουμπλιάνα, τη γερμανική Μπαϊρόιτ και δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά.

Ο Άρης στον τέταρτο όμιλο θα αναμετρηθεί με τη φιναλίστ της τουρκικής λίγκας Μπεσίκτας, την ιταλική Αβελίνο, τη βελγική Οστάνδη, την πολωνική Ζιέλονα Γκόρα και την τσεχική Νίμπουρκ (την αντιμετώπισε και πέρυσι) μαζί με άλλες δύο ομάδες από τα προκριματικά.

ZdjQQwlsuEuNUw2tkYXsng


(Οι 4 όμιλοι - Πηγή: basketballcl.com)

Ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο όμιλο θα παίξει με την κάτοχο του τίτλου Τενερίφη, την τουρκική Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα, την πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαλόν, τη λετονική Βέντσπιλς και τη λιθουανική Νεπτούνας (αμφότερες τις αντιμετώπισε και πέρυσι) μαζί με δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά.

9 PrIttYmkuCnH5 szAkLg


(Οι προκιρματικοί γύροι του εφετινού FIBA Champions League - Πηγή: basketballcl.com)

Οι τρεις Ελληνικές ομάδες δεν ήταν δυνατό να τεθούν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση. H κανονική περίοδος αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16», όπου αρχίζουν τα νοκ άουτ διπλά παιχνίδια (εντός κι εκτός έδρας, με την πρόκριση να κρίνεται στη συνολική διαφορά πόντων). Το ίδιο θα ισχύσει και στα προημιτελικά, ενώ όπως και πέρσι ο τίτλος θα κριθεί σε Final Four που θα γίνει 4-6 Μαΐου σε έδρα που θα αποφασιστεί.

(Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων)

21517407 ea9c 4552 a532 afa7c375f448 1


(Το σύστημα διεξαγωγής του FIBA Champions League - Πηγή: basketballcl.com)

Το σύστημα αλλάζει από το περυσινό πολύπλοκο, καθώς οι "γύροι πρόκρισης" θα γίνουν πλέον πριν ξεκινήσει η φάση των ομίλων. Την κλήρωση διεξήγαγε ο Γενικός Διευθυντής του FIBA Champions League Πατρίκ Κομνηνός, ενώ το τρόπαιο έφερε στην αίθουσα, εκ μέρους της Τενερίφης (νικήτριας της 1ης διοργάνωσης) ο Γιώργος Μπόγρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ