ΣΠΟΡ

Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα καλοκαιρινά φιλικά, 2-1 την Κορτράικ

Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα καλοκαιρινά φιλικά, 2-1 την Κορτράικ
Νικηφόρο το 2ο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Κορτράικ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη στο 2ο φιλικό της προετοιμασίας του, με 2-1 επί της Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου. Οι «πράσινοι» θα δώσουν και νέο φιλικό στην Ολλανδία την Παρασκευή με την Τουρκική Γκεντσλέρ.

Στο 2ο φιλικό του ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος στην παραγωγή φάσεων (καλή συνεργασία από τα αριστερά για Χουλτ και Λουντ) και βρήκε τα πρώτα του γκολ. Προήλθαν κυρίως όμως από φάσεις, που δημιούργησε πιέζοντας και κλέβοντας μπάλες στο χώρο του κέντρου.

Έτσι κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με το οποίο απείλησε για πρώτη φορά ο Άλτμαν και με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε η φάση του γκολ στο 28 με ωραία κεφαλιά του αφύλακτου Ισραηλινού, σε σέντρα από τα αριστερά του Λουντ.

4179279


(Συγχαρητήρια του αρχηγού Ζέκα στον Άλτμαν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Το γκολ της νίκης των «πράσινων» ήλθε από εύστοχο πέναλτυ του Μολίνς στο 42, μετά από ανατροπή του Κουλιμπαλί (από τους διακριθέντες), που έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά.

4179271


(Ο Μολίνς σκόραρε με πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Αντίστοιχα όμως οι «πράσινοι» είχαν και κενά στην άμυνα και στις επιστροφές τους. Στο 18 ο Βλαχοδήμος σταμάτησε σε τετ α τετ το Σεβαλιέ, όμως στο 32 δεν τα κατάφερε σε κεφαλιά του επιθετικού της Κορτράικ, που βρέθηκε αφύλακτος ανάμεσα σε Κουτρουμπή και Κολοβέτσιο.

4179360


(Γνωριμα πρόσωπα στον πάγκο της Κορτράικ με το Γιάννη Αναστασίου (δ.) και τους βοηθούς του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Το β μέρος δεν αντέχει σε κριτική, καθώς έγιναν πάρα πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, με μοναδική καλή στιγμή μια καρφωτή κεφαλιά του Λε Πουέν από τα 5 μέτρα, που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στιλ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στη διάθεσή του στο ματς αυτό τους Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη και τον 3ο γκολκίπερ Κότσαρη.

paokortraik


(Η 11άδα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Κορτράικ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (4-4-2): Βλαχοδήμος (65 Στιλ) / Κουλιμπαλί (65 Τελάντερ), Κουτρουμπής (65 Μολέντο), Κολοβέτσιος (60 Ευαγγέλου), Χουλτ (76 Βέμερ) / Χατζηγιοβάνης (60 Στάικος), Ζέκα (60 Δώνης), Ρέις (73 Μπουζούκης), Λουντ (76 Εμμανουηλίδης) / Άλτμαν (60 Πίσπας), Μολίνς (65 Ρινάλντι)

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη

«Σήμερα ήμασταν άδειοι στο παιχνίδι και το τρέξιμό μας. Φυσιολογικό ήταν. Θα μπορούσαμε να πιεστούμε λίγο παραπάνω αλλά ποτέ δεν ξέρεις εάν είσαι καλά. Μπορεί να σου βγει και η κούραση. Θέλαμε να τρέξουμε πιο πολύ. Δεν περιμένουμε να κερδίσουμε τακτικά αυτά τα ματς. Περίμενα περισσότερα τρεξίματα. Δεν ήμασταν τόσο φρέσκοι. Αυτοματισμοί θα μας βγουν. Μας λείπει η φρεσκάδα και ταχύτητα στην επίθεση. Με τις προσθήκες που θα γίνουν, θα έρθουν και η φρεσκάδα και η ποιότητα που θέλουμε. Όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα θέλεις παίκτες που να είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός. Περιμένουμε για τις μεταγραφές. Εσείς καμιά φορά τα ξέρετε πριν από εμάς».

4179259


(Περιμένει ενίσχυση ο Μαρίνος Ουζουνίδης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ