ΣΠΟΡ

Europa League: Η κλήρωση για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο

Europa League: Η κλήρωση για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο
Ώρα Europa League για τις Ελληνικές ομάδες Reuters / Phil Noble Livepic

Ο ΠΑΟΚ δικαιούται να χαμογελά για την κλήρωση του γ γύρου του Europa League, καθώς θα αντιμετωπίσει τη "μικρή" ομάδα του Ντόνετσκ, την Ολυμπίκ. Ο Πανιώνιος γλύτωσε τη Μίλαν και την Μπορντό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει θεωρητικά τη δυσκολότερη αποστολή με την γνωστή του Γκαμπάλα ή την σκληροτράχηλη Πολωνική Γιαγκελόνια.

Πρώτος κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός, που βγήκε προτελευταίος από την κληρωτίδα και θα βρει στο δρόμο του το νικητή του ζευγαριού Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) -Γιαγκελόνια (Πολ.) με το πρώτο ματς ισόπαλο 1-1. Η δευτεραθλήτρια Αζερμπαϊτζάν είναι γνωστή στου "πράσινους" από τον αποκλεισμό σοκ πριν 2 χρόνια στα play offs, ενώ η Πολωνική ομάδα (και αυτή 2η στο πρωτάθλημα στα πλέι-οφφ, ενώ στην κανονική περίοδο ήταν μπροστά από τη Λέγκια) είχε αποκλειστεί τη σεζόν 2010-2011 από τον Άρη στον ίδιο γύρο (νίκη των κίτρινων 2-1 στην Πολωνία και 2-2 στη Θεσσαλονίκη). Ο Ιρλανδός επιθετικός Σέρινταν και ο Κροάτης στόπερ Ρούνιε, με καριέρα στην Ομόνοια στην Κύπρο αμφότεροι, είναι οι γνωστότεροι παίκτες στο Ελληνικό κοινό.

15671213


(Μνήμες από τις αναμετρήσεις με την Γκαμπάλα το καλοκαίρι του 2015 φέρνει στον Παναθηναϊκό η κλήρωση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / STR)

Ο Πανιώνιος (εφόσον περάσει την Γκόριτσα) απέφυγε τη Μίλαν και την Μπορντό και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μακάμπι Τ.Αβίβ-Ρέικιαβικ (3-1 οι Ισραηλινοί στο πρώτο ματς). Ο Ζόρντι Κρόιφ είναι ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, που είναι στη σκιά του θρύλου του Ισραηλινού μπάσκετ, ενώ η Ισλανδική ομάδα έχει αποκλειστεί στο παρελθόν από ΟΦΗ (1997-98) και την ΑΕΛ (2009-10).

Ο ΠΑΟΚ ήταν θεωρητικά ο πιο τυχερός, αφού όχι μόνο θα αντιμετωπίσει την πρωτοεμφανιζόμενη στην Ευρώπη Ολυμπίκ Ντόνετσκ (4η πέρυσι στην Ουκρανία, και μέρχι το 2014-15 έπαιζε στις μικρότερες κατηγορίες), αλλά και πιθανότατα θα αγωνιστεί στο Κίεβο και όχι στο Ντόνετσκ (λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία).

Παναθηναϊκός-Γκαμπάλα/Γιαγκελόνια
Μακάμπι Τ.Αβ/Ρέικιαβικ-Πανιώνιος/Γκόριτσα
Ολυμπίκ Ντόνετσκ-ΠΑΟΚ

Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 27 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 3 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ