ΣΠΟΡ

Καλή επιθετικά η ΑΕΚ, μια ακόμη νίκη στα φιλικά με 3-1 επί της Οστράβα

Καλή επιθετικά η ΑΕΚ, μια ακόμη νίκη στα φιλικά με 3-1 επί της Οστράβα
Η 11άδα της ΑΕΚ στο φιλικό με τη Μπάνικ Οστράβα EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η ΑΕΚ αρχίζει να προετοιμάζεται για τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League. Η νίκη με 3-1 επί της Μπάνικ Οστράβα (17 Λόπεζ, 41 Μάνταλος, 80 Αλμέιδα πεν. / 15 Σασίνκα) ικανοποιεί για τις πολλές τελικές (ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο με 10) το Χιμένεθ, που ψάχνει να βρει τον καλύτερο συνδυασμό 11άδας. Χρειάζεται όμως ακόμη δουλειά στο αμυντικό κομμάτι.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία ο Μανόλο Χιμένεθ έδειξε ότι Μάνταλος και Κλωναρίδης θα εναλλάσσονται στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και τα άκρα, με τους Τρίστασον-Χριστοδουλόπουλο να διεκδικούν το δεξί άκρο (με τον Ισλανδό να είναι θετικός αλλά όχι το ίδιο εντυπωσιακός, όπως όταν παίζει αριστερά). Ο αρχηγός της ΑΕΚ διαμόρφωσε το 2-1 και ήταν ο καλύτερος παίκτης του Δικέφαλου.

4182149


(Συγχαρητήρια από τον Κλωναρίδη (αρ.) στον Μάνταλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μπακάκης και Λόπεζ είχαν συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη (ο Έλληνας μπακ ουσιαστικά κέρδισε το πέναλτυ πασάροντας γρήγορα στον Τρίστασον για να ακολουθήσει το χέρι του αμυντικού, ενώ ο Πορτογάλος σκόραρε και είχε και άλλη τελική), αλλά αμυντικά μόνον η δεξιά πλευρά είχε γρήγορες επιστροφές (ο Λόπεζ βελτιώθηκε μετά το 30).

4182098


(Ο Λόπεζ σουτάρει από δύσκολη θέση για το 2-1 της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Απόντος του Σιμόες το δίδυμο Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς είναι βαρύ για την αμυντική προσαρμογή της ομάδας (έτσι δέχθηκε το πρώτο γκολ η ΑΕΚ, αφού οι δύο Σουηδοί δεν πρόλαβαν να γυρίσουν). Τα αμυντικά κενά στο πρώτο 25λεπτο (από τον άξονα και το αριστερό άκρο) ήταν και η αδυναμία που εμφάνισε η Ένωση (χωρίς ευθύνη των στόπερ, με τον Τσόσιτς να δείχνει έτοιμη εναλλακτική λύση για Βράνιες και Τσιγκρίνσκι). Με την είσοδο του Γαλανόπουλου απέκτησε ταχύτητα η μεσαία γραμμή και έκλεισαν οι χώροι. Εκτός από τη φάση του γκολ η Ένωση απειλήθηκε μόνον από 2 κόρνερ.

4182169


(Σκόρερ και σαν αριστερό χαφ ο Μάνταλος για την ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Τέλος ο Χιμένεθ προσπαθεί να εντάξει το Λιβάγια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (το δοκίμασε και δίδυμο με τον Γιακουμάκη). Ο Κροάτης κινείται σωστά και μοιράζει το παιχνίδι, αλλά του λείπει και η ρέντα στην τελική προσπάθεια. Είχε κακή εκτέλεση στο χαμένο πέναλτυ του 38 και χωρίς έκρηξη στην εκτέλεση.

1 4182111


(Ο Λιβάγια σε προσπάθεια του στο φιλικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιακουμάκης που έπαιξε λιγότερο (και όχι με την «καλή 11άδα») είχε ουσιαστικότερη συμμετοχή με δύο ευκαιρίες και ένα κερδισμένο πέναλτυ (για το 3ο γκολ του Αλμέιδα).

Ερωτηματικό μένει και για τη θέση του τερματοφύλακα με τον Μπάρκα να μοιράζεται με τον Τσιντώτα και πάλι το 90λεπτο (από ένα ημίχρονο).

4182197


(Ο Αλμέιδα σκοράρει με πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-4-2): Μπάρκας (46 Τσιντώτας) / Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46 Τσιγκρίνσκι), Λόπεζ (58 Γιαννούτσος) / Μάνταλος (68 Αντωνίου), Γιόχανσον (79 Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46 Γαλανόπουλος), Τρίστασον (46 Χριστοδουλόπουλος) / Κλωναρίδης (58 Γιακουμάκης), Λιβάγια (65 Αλμέιδα).

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ

"Είμαι ικανοποιημένος από την όρεξη και τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, για παράδειγμα απαγορεύεται να δεχόμαστε γκολ με τόση ευκολία. Πρέπει να ελέγχουμε, να προβλέπουμε τον όποιο κίνδυνο πάει να δημιουργηθεί. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ομοιογένεια, με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί. Έχουμε κι εμείς τα δικά μας όπλα. Αλλά θέλω να βλέπω παιχνίδι με παιχνίδι και έχουμε ακόμη χρόνο μέχρι το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Αύριο η ΑΕΚ θα παίξει με την Μπνέι Σεχνίν (19.00) και η πρόβα τζενεράλε θα είναι στις 19 Ιουλίου με τη Γάνδη (20.30).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ