ΣΠΟΡ

Με «λευκή ισοπαλία» με τη Λόκερεν αποχαιρετά το Βέλγιο ο Ολυμπιακός

Με «λευκή ισοπαλία» με τη Λόκερεν αποχαιρετά το Βέλγιο ο Ολυμπιακός
Ολοκλήρωσε και το β στάδιο της προετοιμασίας με τα φιλικά στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Ελλάδα με ισοπαλία 0-0 με τη Λόκερεν στο τελευταίο του φιλικό στην Ολλανδία. Αυτή τη φορά του έλειψε η φρεσκάδα και η εκρηκτικότητα, αλλά δεν απειλήθηκε έως το τελευταίο 10λεπτο, με καλή αμυντική παρουσία και τρεξίματα από τα χαφ και την 4άδα της άμυνας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε και πάλι (μετά την Αλκμαάρ) το Ρομαό στα στόπερ (μέχρι το 61), ενώ είχε την ευκαιρία να δει σε δράση τους Καρσελά και Εμενίκε.

4182655


(Ρομαό (αρ.) και Σιώπης από τους καλύτερους του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να διασπάσουν την κλειστή άμυνα της Λόκερεν. Στο πρώτο 45 λεπτό δημιουργήθηκαν δύο φάσεις για γκολ: στο 26 ο Ανσαριφάρντ στριφογύρισε μέσα στην περιοχή και σούταρε με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

4182594


(Ο Ανσαριφάρντ είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Χάσι ήθελε ανάπτυξη από τα άκρα, με τους μπακ να δίνουν πλάτος στο γήπεδο και στο 45 ο Κούτρης (φάνηκε περισσότερο από τον Ελ Αμπντελαουί) έβγαλε σέντρα που έφτασε στον Καρσελά, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέλγο γκολκίπερ, στην καλύτερη στιγμή του στο ματς.

4182544


(Ο Καρσελά μόνος του στο φινάλε του ημιχρόνου έχασε την ευκαιρία να σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Με τον Πάρντο στο δεξί άκρο στο β μέρος απέκτησε παραπάνω ταχύτητα, αλλά όχι και ουσιαστική απειλή, ενώ ο Εμενίκε στην είσοδό του στο παιχνίδι δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ Φερχούλστ, μετά από κάθετη του Φορτούνη. Έδειξε ότι ακόμη θέλει χρόνο, αλλά κινείται καλύτερα από τον Ιρανό στην κορυφή της επίθεσης.

4182656


(Ντεμπούτο του Εμενίκε με τα ερυθρόλευκα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Στο φινάλε του αγώνα αγωνίστηκε και ο Φιγκέιρας σαν αριστερό μπακ, ενώ ο Μάριν πέρασε στο ρόλο του Φορτούνη χωρίς και εκεί να κάνει τη διαφορά. Αμυντικά η παρουσία Ρομαό και των Σιώπη-Οφόε στα χαφ δεν άφησε πολλά κενά μέχρι το 80.

Μετά την αλλαγή των δύο τελευταίων η Λόκερεν βρήκε τελικές μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, που δε δέχτηκε γκολ χάρις στις επεμβάσεις του Καπίνο (2 φορές).

4182508


(Η 11άδα του Ολυμπιακού με τη Λόκερεν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η πρόβα τζενεράλε για τα ματς με την Παρτίζαν ή την Μπουντουσνοστ θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (19/7, 21.00) με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Καπίνο / Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Σισέ, Κούτρης (61 Φιγκέιρας) / Σιώπης (80 Ανδρούτσος), Οφόε (61 Νικολάου) / Φορτούνης (80 Σεμπά), Καρσελά (46 Πάρντο), Μάριν / Ανσαριφάρντ (61 Εμενίκε).

Οι δηλώσεις του Μπεσνίκ Χάσι

«Είναι το πρώτο ματς που δεν σκοράραμε. Κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Δουλέψαμε καλά στην παρουσία μας στο Βέλγιο. Στο πρώτο μέρος είχαμε καλή αμυντική λειτουργία αλλά επιθετικά υστερήσαμε. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος, απειλήσαμε περισσότερο. Σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι για τα ματς με την Παρτίζαν. Είδαμε θετικά πράγματα από παίκτες όπως ο Ρομαό, που δεν έπαιξε καν στη θέση του. Είμαι ευχαριστημένος από τον Σισέ, όπως και από τον Εμενίκε στη μισή ώρα που αγωνίστηκε. Ο Φιγκέιρας πήγε καλά ως αριστερός μπακ. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πράγματα, θα είμαστε καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ