ΣΠΟΡ

Η ΑΕΚ κέρδισε και την Ισραηλινή Μπνέι, «γλύτωσε» ο Γαλανόπουλος

Η ΑΕΚ κέρδισε και την Ισραηλινή Μπνέι, «γλύτωσε» ο Γαλανόπουλος
Φινάλε στην προετοιμασία της Πολωνίας με 4η νίκη σε φιλικά η ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με νίκη 2-0 επί της Ισραηλινής Μπνέι Σαχνίν. Ο Δικέφαλος έβγαλε και πάλι καλό μεσοεπιθετικά πρόσωπο, είχε κάποια κενά στην άμυνα του, ενώ γλύτωσε και ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό του Γαλανόπουλου στο β μέρος.

Από το τελευταίο φιλικό στο Κίελτσε ο Μανόλο Χιμένεθ είδε και πάλι την ομάδα του να είναι παραγωγική και δημιουργική μεσοεπιθετικά για 45 λεπτά (που αγωνίστηκε η αρχική 11άδα).

4182659


(Σκόρερ και ο Χριστοδουλόπουλος στα φιλικά της Πολωνίας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Έβαλε δύο γκολ με κεφαλιές του Χριστοδουλόπουλου (4) και του Γαλανόπουλου (14), σε δημιουργία των δύο πλάγιων μπακ (Βινίσιους και Γκάλο), είχε ένα 3ο του Γιακουμάκη να ακυρώνεται ως οφσάιντ, με τον επιθετικό της Ένωσης πολύ κινητικό και επικίνδυνο.

1 4182759


(Το ωραίο τελείωμα του Γαλανόπουλου στο 2-0 της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η ΑΕΚ επίσης δημιούργησε προϋποθέσεις και για άλλα γκολ, όμως αμυντικά είχε και πάλι κενά, με το Χιμένεθ να είναι εκνευρισμένος με τη λειτουργία της άμυνας (και ιδιαίτερα τις καλύψεις των πλάγιων μπακ).

4182695


(Σε ρηχά νερά και πάλι ο Αλμέιδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το β ημίχρονο ήταν για δοκιμές (με όλους τους αναπληρωματικούς και τα παιδιά από την Κ20 να παίζουν). Ο Αλμέιδα έπαιξε 45 λεπτά δίχως να αλλάζει δραματικά η εικόνα του (εκτός από την ωραία συνεργασία στο τέλος με Πατίτο και Γιούση, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ). Επέστρεψε στη δράση και ο Σιμόες για 20 λεπτά (δείχνοντας ότι ξεπερνά τον τραυματισμό του), ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε ένα δεκάλεπτο ο Πατίτο Ροντρίγκεζ (όπως και ο Λιβάγια στο τέλος).

4182717


(Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Σιμόες - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Σημαντικότερη φάση του β μέρους ήταν μια γρήγορη επέμβαση του Τσιντώτα σε σουτ του Μίντο στο 83, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να παίρνει πλέον χρόνο συμμετοχής.

«Πάγωσαν» στην ΑΕΚ με Γαλανόπουλο

Όλα αυτά δε θα είχαν κανένα ενδιαφέρον, εάν στην φάση του 51 ο Κώστας Γαλανόπουλος δε στεκόταν τυχερός. Στο κέντρο, ο Γκαούτσο του έκανε τάκλινγκ καράτε με τις τάπες στο γόνατο. Ευτυχώς το βρήκε εκατοστά πιο κάτω, αλλιώς θα του είχε καταστρέψει την καριέρα.

4182687


(Σοκαρισμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ με τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Δημιουργήθηκε ένταση με τον Έλληνα μέσο να σφαδάζει από τους πόνους, αλλά ευτυχώς λίγο μετά να σηκώνεται και να πηγαίνει κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια και στη συνέχεια στον πάγκο, δείχνοντας ότι γλυτώνει ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό (έχει υποστεί μία κάκωση μόνο, σύμφωνα με την πρώτη ιατρική εκτίμηση).

4182689


(Ο Γαλανόπουλος πάει στα αποδυτήρια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η πρόβα τζενεράλε για τα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (η ΑΕΚ θα ζητήσει να γίνει το πρώτο στις 25 Ιουλίου) θα είναι την επόμενη Τετάρτη (19/7,20.30) με τη Γάνδη στο ΟΑΚΑ. Οι Μοσχοβίτες στην πρεμιέρα του Ρωσικού πρωταθλήματος κέρδισαν 3-1 την Ανζί.

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-4-2): Ανέστης (46 Τσιντώτας) / Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (62 Μανωλάς), Τσόσιτς (72 Γιανούτσος), Βινίσιους / Χριστοδουλόπουλος (46 Βλαχομήτρος, 78 Λιβάγια), Γαλανόπουλος (54 Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (72 Σιμόες), Τρίστασον (62 Αντωνίου, 78 Πατίτο)/ Κλωναρίδης (46 Αλμέιδα), Γιακουμάκης (69 Γιούσης).

4182571 1


(Η 11άδα της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ

«Στο φινάλε αυτού του κομματιού της προετοιμασία, είμαστε σε καλή κατάσταση και οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Καλύτεροι και σε φυρική κατάσταση και στο κομμάτι της τακτικής. Είμαι ικανοποιημένος από όλους τους παίκτες, με την πρόοδο τους. Όλοι τους έχουν βελτιωθεί. Σήμερα είχε ενδιαφέρον ότι είχαμε τη δυνατότητα να δούμε και τους νεαρούς παίκτες περισσότερο χρόνο. Στην Αθήνα το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε, ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι το πρώτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μ.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ