ΣΠΟΡ

Eurobasket U20: Ξεκίνημα με εύκολη νίκη επί της Τσεχίας η εθνική ομάδα

Eurobasket U20: Ξεκίνημα με εύκολη νίκη επί της Τσεχίας η εθνική ομάδα
Άνετη νίκη στον πρώτο αγώνα της εθνικής νέων ανδρών στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ιδανικό ξεκίνημα για την εθνική ομάδα του μπάσκετ U20 στο Eurobasket που διεξάγεται στην Κρήτη και εύκολη νίκη 88-47 επί της Τσεχίας. Οι διεθνείς στην πρώτη φάση (Χανιά) θα αντιμετωπίσουν ακόμη Σουηδία (Κυριακή) και Γερμανία (Δευτέρα) για καλύτερο πλασάρισμα στα νοκ άουτ παιχνίδια (όλες οι ομάδες προκρίνονται και παίζουν χιαστί αγώνες στους 16).

Η Τσεχία είναι η πιο αδύναμη ομάδα του Α γκρουπ και δε θα μπορούσε να φέρει αντίσταση στην εθνική μας περισσότερο από 3 λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα. Με πιεστική άμυνα, κλεψίματα, χαμηλά σχήματα και γρήγορο μπάσκετ η διαφορά γρήγορα έφτασε σε διψήφια διαφορά.

4182793


(Προσπάθεια του Μουράτου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά της ομάδας, αλλά και να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του, όπως οι Χαραλαμπόπουλος και Λούντζης (που προέρχονταν από τραυματισμό). Ξεχώρισε ο Κόνιαρης στην οργάνωση του παιχνιδιού (8 ασσίστ, 4 κλεψ.), αλλά και οι Μουράτος-Σκουλίδας στο εκτελεστικό κομμάτι.

4182796


(Εξαιρετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού ο Κόνιαρης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Παρά την απουσία του Παπαγιάννη (είναι στο summer league του NBA, και πλέον μέλος της εθνικής ανδρών) και τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο, η εθνική έχει βάθος και κάτω από το καλάθι, με τους σέντερ του Άρη Βασίλη Χρηστίδη και του Δούκα Θόδωρο Καρρά και τον αθλητικό φόργουορντ του Δούκα, Γιάννη Αγραβάνη (αδελφό του διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού Δημήτρη).

4182798


(Ο χρηστίδης είχε εύκολη δουλειά κάτω από τα καλάθια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Τα 10λεπτα (Τσεχία-Ελλάδα): 18-28, 32-54 (14-26), 38-71 (6-17), 47-88 (9-17)

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σουηδία έκανε την έκπληξη και κέρδισε τη Γερμανία 72-66 και αύριο Κυριακή (21.15) αντιμετωπίζει την εθνική μας.

Ο όμιλος μας στους 16 διασταυρώνεται με το β όμιλο και ο αντίπαλος της εθνικής θα είναι ένας από τις Τουρκία, Γαλλία, Ισλανδία και Μαυροβούνιο.

4182801


(Πιεστική άμυνα ζητά από τους παίκτες του ο Ηλίας Παπαθεοδώρου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ