ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Στίβου: 100 μ. και 4 X100 οι τελευταίες κούρσες του Μπολτ (vid)

Παγκόσμιο Στίβου: 100 μ. και 4 X100 οι τελευταίες κούρσες του Μπολτ (vid)
Ο Γιουσέιν Μπολτ μίλησε στους δημοσιογράφους για το αντίο του στους στίβους Reuters / Eric Gaillard

Ο Γιουσέιν Μπολτ αποκάλυψε ότι τα 100 μέτρα θα είναι η τελευταία κούρσα της καριέρας του το καλοκαίρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο. Ο Μπολτ μίλησε στους δημοσιογράφους την παραμονή του Diamond League στο Μονακό, τον προτελευταίο αγώνα του.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να "ανακρίνουν" για αρκετή ώρα το Γιουσέιν Μπολτ, κυρίως για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (4-13 Αυγούστου) και τα πλάνα του μετά την αποχώρσηή του από την ενεργό δράση τον Αύγουστο. Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης επιβεβαίωσε κατηγορηματικά, ότι θα τρέξει 100 μέτρα και στην σκυταλοδρομία 4 Χ 100, όχι όμως και στο αγαπημένο του 200άρι. Το ξέκοψε μάλιστα με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τα σχέδια του για τα "3 αγωνίσματα" στο Λονδίνο.

2017 07 19T132145Z 1674182603 RC1EE8AAC5A0 RTRMADP 3 ATHLETICS DIAMOND MONACO


(Ευδιάθετος και χαλαρός στην "ανάκριση" από τους δημοσιογράφους στο Μονακό ο Γιουσέιν Μπολτ - Πηγή: Reuters / Eric Gaillard)

Ο Μπολτ ήταν πολύ χαλαρός και ευδιάθετος στην κουβέντα, δείχνοντας συνειδητοποιημένος με την απόφαση του να σταματήσει παρότι είναι μικρός και να φύγει στην κορυφή της καριέρας του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μία ακόμη συνέντευξη που παραχώρησε, ζήτησε από τον κόσμο να τον θυμάται όπως τον Μοχάμεντ Αλί.

"Ως πρωταθλητές θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να τιμήσουμε το άθλημα. Δουλεύουμε σκληρά γιατί θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι. Θέλω ο κόσμος να με θυμάται ως έναν από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλητισμού, όπως τον Μοχάμεντ Αλί. Ζω για τις μεγάλες στιγμές, τις μεγάλες επιδόσεις, για να εμπνέω τον κόσμο. Ζω για να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου".

2017 07 19T142624Z 1058658828 RC1D402A7E60 RTRMADP 3 ATHLETICS DIAMOND MONACO


(Απόλυτα συνειδητοποιημένος με την απόφαση του να αποσυρθεί εμφανίστηκε ο Γιουσέιν Μπολτ - Πηγή: Reuters / Eric Gaillard)

Ο Μπολτ δε θέλησε να αναφερθεί ονομαστικά σε πιθανούς "διαδόχους" του, θεωρώντας ότι πολλοί αθλητές θα εκμεταλλευτούν λανθασμένα μια τέτοια αναφορά του. Εξαίρεση έκανε μόνο για το ΝοτιοΑφρικανό χρυσό Ολυμπιονίκη των 400 μ. Φαν Νίκερκ, λέογντας ότι έχει και τα προσόντα και τον χαρακτήρα για να γράψει ιστορία στο στίβο.

Για το γεγονός ότι τελικά δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι (αφού δε θα τρέξει στα 200 μ.), ο Μπολτ ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε μια τέτοια πρόκληση, αλλά είναι πλέον στο φινάλε της καριέρας του και δεν υπήρξε ο απαραίτητος συγχρονισμός". Όσο για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, ο Μπολτ παραδέχθηκε ότι το σκέφτηκε σοβαρά, όμως χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια και προπόνηση για κάτι τέτοιο και αυτή την εποχή δεν είναι προτεραιότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ