ΣΠΟΡ

Η «ευρωπαϊκή πρόβα» του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Η «ευρωπαϊκή πρόβα» του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ
Με τη νέα φανέλα ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή πρόβα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Οι αναμετρήσεις του Ολυμιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και της ΑΕΚ με τη Γάνδη θα λειτουργούσαν ως πρόβα τζενεράλε για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ερυθρόλευκων και κίτρινων στο γ προκριματικό γύρο του Champions League. Το τελικό 1-1 και στα δύο ματς, αφήνει μάλλον προβληματισμό στους δύο προπονητές για την αμυντική λειτουργία των ομάδων τους, που δείχνουν ανέτοιμες.

Δημιουργία φάσεων, αλλά και γκολ-δώρο

Ο Μπεσνίκ Χάσι δε θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από τη συγκέντρωση στην άμυνα του Ολυμπιακού στο α 45λεπτο με τον Αστέρα. Απέναντι σε μια ομάδα που απλά αμυνόταν, δέχθηκε γκολ στην μοναδική φάση της, σε μια βαθιά μπαλιά, που δεν υπολόγισε σωστά ο Σισέ και ο Μανιάς με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-1 στο 29.

4184688


(Ο Μπεσνίκ Χάσι έκανε την τελευταία του δοκιμή ενόψει των αγώνων με την Παρτίζαν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Μέχρι εκείνη την ώρα, οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή, με το Φορτούνη να δημιουργεί και τον Αθανασιάδη να σταματά εντυπωσιακά τα τελειώματα του Οφόε (25) και του Πάρντο (35), στις καλύτερες ευκαιρίες των γηπεδούχων.

4184776


(Μια αδύναμη κεφαλιά του Εμενίκε στο ξεκίνημα του αγώνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Εμενίκε φάνηκε ανέτοιμος στα 45 λεπτά που έπαιξε (και πάντως μάλλον καλύτερο σε στυλ παιχνιδιού με αντεπιθέσεις, παρά με κλειστές άμυνες), ενώ και ο Ανσαριφάρντ στο β μέρος πέρασε απαρατήρητος. Ο Βούκοβιτς ήταν σταθερός, αλλά δεν μπορεί να κριθεί απέναντι σε μια ομάδα που δεν έκανε επιθέσεις.

4184741


(Η αντίδραση του Πάρντο στην απόκρουση του Αθανασιάδη -

Στο β μέρος, ο Βεργέτης άλλαξε όλη την 11άδα, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού γύρισε στα στόπερ το Ρομαό και χρησιμοποίησε τον Μαρτίνς στα χαφ. Αυτός που έδειξε κλάση στο τελείωμα του 1-1 ήταν ο Καρσελά (μπήκε στη θέση του Πάρντο), που είχε ένα ακόμη καλό σουτ στο 88.

Οι πολλές αλλαγές έριξαν και το ρυθμό, ενώ ο Χάσι έχει να προβληματίζεται και για ένα κτύπημα που δέχθηκε χαμηλά στο πόδι ο Ελαμπντελαουί, που έγινε αλλαγή.

4184912


(Πολύ ωραίο τελείωμα στο 1-1 του Καρσελά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Kαπίνο / Ελαμπντελαουί (70 Φιγκλειρας), Σισέ (46 Μάρτινς), Βούκοβιτς (Νικολάου), Κούτρης (85 Ντελα Μπέγια) / Ρομαό, Οφόε (72 Σιώπης) / Φορτούνης (89 Μανθάτης), Πάρντο (46 Καρσελά), Μάριν (68 Σεμπά) / Εμενίκε (46 Ανσαριφάρντ). (*δεν έπαιξαν ο Ζντιέλαρ και ο γκολκίπερ Γιαννιώτης, ενώ εκτός αποστολής είχε μείνει και ο Ελιονούσι).

Οι δηλώσεις του Χάσι

«Σήμερα η ομάδα μας ήταν καλή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με ωραίους συνδυασμούς αν και μας έλειψε λίγο η ταχύτητα με την μπάλα σε κάποια σημεία. Πιστεύω ότι απέναντι στην Παρτιζάν, η οποία είναι μια πολύ καλή, δυνατή ομάδα όπως είδαμε και χθες, θα είμαστε πανέτοιμοι. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας και θα είμαστε έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε. Περιμέναμε το σημερινό παιχνίδι για να πάρουμε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή λίστα, την οποία θα δηλώσουμε αύριο. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι έτοιμοι. Είδαμε ότι ο Βούκοβιτς είναι ανέτοιμος, ο Ρέτσος πολύ κουρασμένος, ο Μποτία και ο Μπεν είναι εκτός προπονήσεων εδώ και κάποιες ημέρες. Αύριο θα αποφασίσουμε και τι θα γίνει με τον Ταχτσίδη, γιατί ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός και μπορεί να χρειαστεί να μείνει εκτός της λίστας».

Θυμίζουμε ότι η 1η αναμέτρηση της Παρτιζάν με τον Ολυμπιακό θα γίνει την Τρίτη 25/7 στις 21.45 στο Βελιγράδι, με την UEFA να απαγορεύει (για λόγους ασφαλείας) τη μετακίνηση οπαδών και στα δύο ματς.

30 λεπτά δεν είναι αρκετά στην ΑΕΚ

Ένα ημίωρο ήταν ουσιαστικά το καλό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ, όταν δημιούργησε ευκαιρίες, κυρίως από τη δεξιά πλευρά με το Χριστοδουλόπουλο και την καλύτερη στιγμή στο α μέρος, το δοκάρι του Μπακάκη (από πάσα του Λάζαρου) στο 34.

Από τη στιγμή που ο Κλωναρίδης δεν θα παίζει στα άκρα, επανέρχεται ο περυσινός προβληματισμός με τον Μάνταλο στα άκρα (με τα καλά και τα κακά), ενώ ο Λιβάγια είναι φανερά ανέτοιμος και δεν έχει σχέση με τον Αραούχο.

4184707


(Ανέτοιμος και πάλι ο Λιβάγια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ανησυχητικά ήταν τα λάθη, που έγιναν περισσότερα μετά το 30 και στα χαφ και στην άμυνα, με τον Τσιγκρίνσκι να κάνει κακό ματς και να ευθύνεται με το λάθος γύρισμα του στον Ανέστη, για το γκολ της Γάνδης (37 Αϊντάρεβιτς).

Μετά την αναγκαστική αλλαγή του Κλωναρίδη (δέχθηκε μια κλωτσιά), ο Μάνταλος πήγε στη θέση του, από την οποία μάλιστα ισοφάρισε στο 74 (με ψυχραιμία σταμάτησε την μπάλα από κόντρα σε σουτ του Αϊντάρεβιτς και σκόραρε).

4184865


(Γκολ και πάλι ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Τρίστασον στα αριστερά έδειξε σαφώς πιο απειλητικός (από όταν παίζει δεξιά, έχοντας πάντως μια καλή εκτέλεση στις καθυστερήσεις), ενώ ο Γιακουμάκης σαν φορ ήταν πιο κινητικός και μαχητικός από τον Λιβάγια. Μάλιστα στο τελευταίο 15λεπτο συνεργάστηκε καλά με τον Αλμέιδα (τον χειροκρότησε ο κόσμος) και ο Δικέφαλος έβγαλε 4-5 τελικές (με τον γκολκίπερ Κάλινιτς να κρατά το 1-1), απέναντι πάντως στις αλλαγές της Γάνδης.

4184942


(Ο Κάλινιτς προλαβαίνει το Γιακουμάκη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Ανέστης ήταν σε καλή βραδιά σταματώντας και άλλες τελικές από τους Βέλγους στο β μέρος (μετά τις μαζεμένες αλλαγές του Χιμένεθ). Η Ένωση πάντως πρέπει να μη δεχθεί γκολ στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μ. την Τρίτη (20.30), που είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα από τη Γάνδη.

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-4-2): Ανέστης / Μπακάκης (57 Γκάλο), Βράνιες (57 Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Λόπες (57 Βινίσιους) / Χριστοδουλόπουλος (75 Πατίτο), Σιμόες (57 Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Μάνταλος (75 Αλμέιδα) / Κλωναρίδης (40 Τρίστασον), Λιβάγια (46 Γιακουμάκης).

Οι δηλώσεις του Χιμένεθ

«Παίξαμε καλά καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Μετράει πάντα και ο αντίπαλος. Η εικόνα της ομάδας ήταν θετική σε ολο το παιχνίδι παίξαμε καλά, δημιουργήσαμε φάσεις. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν από δικό μας λάθος. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας σε ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Πράγματι η είσοδος Αϊντάρεβιτς έδωσε άλλον αέρα, αλλά δεν πρέπει αν ξεχάσουμε τους Γιόχανσον και Σιμόες που είχαν πριν φροντίσει να κουράσουν τους αντιπάλους. Και τα τρία αμυντικά χαφ έπαιξαν καταπληκτικά. Ελπίζω και πρέπει να είμαστε έτοιμοι με την ΤΣΣΚΑ Μ. Αυτό που πιθανόν να λείπει από την φυσική κατάσταση πρέπει να το ισοφαρίσουμε με την καρδιά μας. Η ΤΣΣΚA έχει παίξει ήδη τρία παιχνίδια είναι ένα μήνα πιο μπροστά από μας σε επίπεδο ετοιμότητας».

Η νέα εμφάνιση του Παναθηναϊκού

Εκτός από τον Ολυμπιακό, που φόρεσε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκης τη νέα εμφάνιση του και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε στους φίλους του τις τρεις φανέλες της σεζόν 2017-18.

4184751


(Οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2017-18 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Πράσινη και άσπρη και μία μαύρη με ανάγλυφο τριφύλλι, είναι οι καινούργιες εμφανίσεις, που παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ