ΣΠΟΡ

Πανευρωπαϊκό στίβου U20: Χρυσό ο Τεντόγλου και χάλκινο ο Μουζενίδης (vid)

Πανευρωπαϊκό στίβου U20: Χρυσό ο Τεντόγλου και χάλκινο ο Μουζενίδης (vid)
Χρυσό μετάλλιο στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πανευρωπαϊκό Στίβου U20 Getty Images / Giuseppe Bellini

Ο Μίλτος Τεντόγλου κυριάρχησε στον τελικό του μήκους στο Πανευρωπαϊκό Στίβου U20 και χάρισε στην χώρα μας το πρώτο της χρυσό. Επιτυχία και με τον Οδυσσέα Μουζενίδη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη σφαιροβολία στους αγώνες στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Κυρίαρχος στο μήκος ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν θα χάσει το χρυσό μετάλλιο. Με τα δύο πρώτα άλματα στα 8.07, έκοψε τον αέρα στους αντιπάλους του. Μόνον ο 2ος Πολωνός Αντρέισακ πήδηξε 8.02 στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει (7.31 η 2η και 4 άκυρες ρισκάροντας για να περάσει τον Έλληνα πρωταθλητή).

GettyImages 819416180


(Άνετη νίκη του Τεντόγλου στον τελικό του μήκους - Πηγή: Getty Images / Giuseppe Bellini)

Ο Έλληνας πρωταθλητής με το 8.07 εξασφάλισε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ είχε ακόμη άλμα στα 7.91 (4ο) και στα 7.78 (και δύο άκυρα). Το χάλκινο πήγε στον Ισπανό Σάντος με 7.96 στην τελευταία του προσπάθεια.

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, που προκρίθηκε στον τελικό με ατομικό ρεκόρ 7.64, το οποίο κατέρριψε τρεις φορές: 7.65 στην 1η, 7.72 στην 3η και 7.74 στην 6η (είχε ακόμη 7.52 στην 4η και δύο άκυρες) για να καταλάβει την 8η θέση.

Χάλκινο μετάλλιο ο Μουζενίδης στη σφαίρα

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε νωρίτερα στον τελικό της σφαιροβολίας ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στους αγώνες. Ο πρωταθλητής μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με καλύτερη προσπάθεια στα 20,67 μ. (4η βολή), επίδοση που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Ο 18χρονος από την πρώτη βολή (19,98 μ.) βρέθηκε στα μετάλλια και δεν βγήκε από αυτά σε καμία προσπάθεια. Αντίθετα όταν έπεσε από την δεύτερη στην τρίτη θέση επιδίωξε να ανακάμψει, ωστόσο ο Πολωνός Μαζούρ στην τρίτη του βολή πέτυχε το 20,70 μ. και πέρασε δεύτερος. Σε εκείνο το σημείο ο Μουζενίδης απάντησε με τη βολή του πανελληνίου ρεκόρ, που όμως, δεν ήταν αρκετή να του αλλάξει θέση.

1odysseasmouzenidis


(Χάλκινο μετάλλιο για τον Μουζενίδη στη σφαίρα - Πηγή: Facebook / Odysseas Mouzenidis)

Πρώτος ήταν ο Νορβηγός Τόμσεν με βολή στα 20.67. Ο Μουζενίδης συνέχισε από το χρυσό πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Παίδων και βάζει στόχο του το παγκόσμιο πλέον του 2018.

Στο επί κοντώ η ατυχία κτύπησε τον Εμμανουήλ Καραλή, καθώς έσπασε το κοντάρι του στη 2η προσπάθεια στα 5,20 (ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα) και τελικά δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό, με ελπίδες για ένα ακόμη μετάλλιο. Εκεί θα είναι ο Νίκος Νεράντζης που προκρίθηκε με άλμα στα 5,10 (έχει επίδοση 5.46).

GettyImages 579363956


(Άτυχος ο Καραλής στο επί κοντώ - Πηγή: Getty Images / Joosep Martinson)

Στα πλασαρίσματα της ημέρας ο Κορακίδης ήταν 8ος στη σφυροβολία με 72,52, 7η η Μανιού στον ακοντισμό με 50,23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ